Αντιπροσωπία του Φαναρίου στην Ουκρανία

Share:

Στην Ουκρανία σπεύδει αντιπροσωπία του Φαναρίου. Η κατάσταση με τον “Πατριάρχη¨ Φιλάρετο δεν είναι καθόλου ευχάριστη και περιπλέκει τα πράγματα στην Ουκρανία. Οι ενέργειες του Φαναρίου δίχασαν ακόμα περισσότερο αντί να ενώσουν τον λαό.

Επίσημη επίσκεψη Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Εκκλησία της Ουκρανίας πραγματοποιείται στα πλαίσια των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον “Επίτιμο” Πατριάρχη πρώην Κιέβου κ. Φιλάρετο και τον διακεκριμένο Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Φαίνεται ότι συνεχίζονται οι διεργασίες ώστε να στηριχθεί η νεοσυσταθείσα Εκκλησία και να προσπελαστούν τα διάφορα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν τον τελευταίο καιρό, ειδικά εκ μέρους του κ. Φιλαρέτου που φαίνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένος σε προσωπικό επίπεδο.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την ενδυνάμωση και ορθή οργάνωση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, και οπως φαίνεται είναι διατεθειμένο να εργαστεί σε διπλωματικό επίπεδο για να προσπελαστεί ουκρανικό πρόβλημα.

romfea.gr

Previous Article

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Μάιο

Next Article

Πατρ. Σερβίας: «Χάνονται οι εκκλησίες στο Μαυροβούνιο»

Διαβάστε ακόμα