Επιστολή πιστών από την Αιτωλοακαρνανία προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Share:

Προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος
Κοινοποίηση: Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά

9/4/2020

Μακαριώτατε
και Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς

Με ανείπωτη θλίψη θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας για όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία μας και την πατρίδα. Είμαστε, με τη βοήθεια του Θεού, απόφοιτοι ανωτάτων σχολών και προσπαθούμε μέσα στο χώρο της Εκκλησίας να αγωνιζόμαστε να εφαρμόζουμε το θέλημα του Θεού παρόλες τις αμαρτίες μας.

Ωστόσο όμως με πολύ σεβασμό θα θέλαμε να σας θέσουμε κάποια καίρια ερωτήματα: πως ανέχεστε αυτόν τον εμπαιγμό της Εκκλησίας του Χριστού; Απαγορεύονται οι καμπάνες και τα μεγάφωνα, αλλά ο χότζας απαγγέλει κανονικά απ’ τα μεγάφωνα των τζαμιών τους στίχους του δαιμονικού κορανίου. Επιτρέπεται να βγει το σκυλάκι έξω να κάνει την ανάγκη του, αλλά ο Χριστιανός απαγορεύεται να λατρεύσει τον Κύριό του στην Εκκλησία μας και να κοινωνήσει το Σώμα και το Αίμα Του!
Έχετε αναλογιστεί την πνευματική ευθύνη που έχετε απέναντι στον Θεό; Έχετε σκεφτεί μήπως παρασυρθήκατε απ’ αυτή την τρομολαγνεία που καλλιεργείται απ’ τα ΜΜΕ για τον κορωνοϊό, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να έχετε ξεχάσει παράλληλα την παντοδυναμία του Κυρίου και Θεού μας;
Έχετε σκεφτεί πως μπορεί να στερήσατε τη δυνατότητα να σωθεί έστω και μια ψυχή, αφού ούτε μπορεί να εξομολογηθεί ούτε να κοινωνήσει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας; Και αν αυτή η μέρα του ανθρώπου αυτού ήταν η τελευταία του πάνω στη γη; Εσείς του στερήσατε και την εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία. Θα δώσετε λόγο για την ατολμία σας και την έλλειψη εμπιστοσύνης στη δύναμη του Θεού.
Γιατί ναι μεν έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα αλλά ξεχάσατε τον Υιό του Θεού και φοβηθήκατε τον κορωνο-ιό. Τρόμος σας κατέλαβε! Από πότε δειλιάζει ο Χριστιανός; Από πότε φοβάται ο Χριστιανός; Τι είναι αυτό που δεν μπορεί να νικήσει ο Θεός; Ο κορωνοϊός είναι ισχυρότερος μήπως απ’ τον Θεό; Μήπως δεν είναι αμέτρητες οι φορές που η Θεία Χάρη παρενέβη και απάλλαξε από επιδημίες, λιμούς, πανώλη και τόσες άλλες θανατηφόρες ασθένειες τον πιστό λαό; Πόσες φορές η Παναγία δεν παρενέβη και απάλλαξε από θανατηφόρες νόσους τον πιστό λαό; Ποιός θα ξεχάσει την παρέμβαση της Παναγίας της Προυσιώτισσας το 1918 στο Αγρίνιο; Θα ξεχάσουν οι Κερκυραίοι την επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος; Η καταφυγή των πιστών ανθρώπων στην Εκκλησία και η λιτάνευση των ιερών εικόνων εξαφάνισαν με θαυματουργικό τρόπο τις ασθένειες που επέφεραν θάνατο!
Οι άλλες Ορθόδοξες χώρες που δεν έκλεισαν τους Ναούς τους; Τι θα απολογηθείτε όταν την κρίσιμη στιγμή δειλιάσατε και βουλιάξατε όπως ο Πέτρος όταν ολιγοπίστησε και άρχισε να βυθίζεται στη θάλασσα; Γιατί το κράτος ορθώς πρότεινε κάποια μέτρα με βάση τις αρχές της επιστήμης. Εσείς όμως τι κάνατε με βάση το λόγο του Θεού; «ὀλιγόπιστε! εἰς τί ἐδίστασας;» (Μτ. 14,31).
Ως πότε θα ισχύει η απαγόρευση των Λειτουργιών χωρίς πιστούς, Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι; Ως πότε θα βλέπουμε να εκπληρώνονται τα λόγια του προφήτη Δανιήλ «θυσία ἐταράχθη» και «τὸ ἅγιον ἐρημωθήσεται» (Δαν.7,25).
Zητούμε συγγνώμη για τα όσα καταθέσαμε αλλά η αγάπη μας προς την Αρχιερωσύνη, την Εκκλησία και τα Άγια Μυστήρια καθώς επίσης και η ισλαμοποίηση της πατρίδας μας, μας παρεκίνησαν να τα γράψουμε.
Με βαθύτατο σεβασμό
Απόφοιτοι ανωτάτων σχολών από την Αιτωλοακαρνανία
Παναγιώτης Καρανίκας χημικός μηχανικός
Βασίλειος Βλάρας φοιτητής μαθηματικών σπουδών
Βασιλική Δίπλα τελειόφοιτος ΙΕΚ
Βασιλική Λαϊου φιλόλογος
Γεράσιμος Σκόνδρας οδοντίατρος
Γεώργιος Δημητρόπουλος φυσικός
Γεώργιος Σκόνδρας μαθηματικός
Γεώργιος Σουλές ασφαλιστικός σύμβουλος
Δήμητρα Σκόνδρα πτυχιούχος ΕΚΠΑ Νοσηλευτικής
Δημήτριος Τζιάλας γιατρός
Διονύσιος Νιάφας οδοντίατρος
Ελένη Βαγγέλη μουσικός
Ελευθερία Δεληγιάννη δασκάλα
Ευάγγελος Βλάρας αστυνομικός
Θεοδώρα Σκαρλάτου πτυχιούχος Παντείου
Θεοφάνης Ντατσιώτης χημικός
Ιφιγένεια Κοντομίχαλου θεολόγος
Ιωάννης Μπάλλας αστυνομικός
Ιωάννης Τσέλιος δικαστικός γραμματέας
Καλλιόπη Ζαχαράκη δασκάλα
Κωνσταντίνα Κασούμη φοιτήτρια Νομικής
Κωνσταντίνος Ζαχαράκης δάσκαλος
Μαγδαληνή Μιχαηλίδου μηχανολόγος
Μαρία Κατσίκα νηπιαγωγός
Νεκτάριος Καραδήμας φιλόλογος
Νεκτάριος Καρανίκας ακαδημαϊκός
Παναγιώτης Ζαχαράκης καθηγητής μουσικών σπουδών
Παρασκευή Καραγιάννη λογίστρια
Παρασκευή Μήτσου δημόσιος υπάλληλος
Σπυριδούλα Παναγοπούλου δημόσιος υπάλληλος
Σπυρίδων Τζιάλας πτυχιούχος οικονομικού Νομικής
Χρήστος Σταμάτης ηλεκτρολόγος
Χριστοφόρος Καλλιφώνης φοιτητής ΤΕΦΑΑ

Previous Article

Τὸ δακτυλίδιον τῆς διαδοχῆς

Next Article

Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ ἡ ΔΙΣ μᾶς ὁδηγοῦν εἰς τὸν Προτεσταντισμόν