Ερώτηση του Φρέντη Μπελέρη για την αναγκαία αναγνώριση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων)

Share:

Αναγκαία η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων)

Οι διωγμοί και οι σφαγές μειονοτήτων αποτελούν, μέχρι σήμερα, τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην παγκόσμια ιστορία. Η Σύμβαση για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, που επικυρώθηκε το 1948, θεσπίζει ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε πράξη που έχει ως σκοπό την καταστροφή μίας πληθυσμιακής ομάδας, αποτελεί γενοκτονία.

Πολλά κράτη έχουν αναγνωρίσει ξεχωριστά τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων, Στην πραγματικότητα, όμως, υπήρξε μία γενοκτονία: αυτή των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων που εκτυλίχθηκε σε διαφορετικές φάσεις.

Η συγκεκριμένη γενοκτονία ήταν αποτέλεσμα κεντρικού σχεδιασμού από τους Νεότουρκους και υπηρετούσε έναν μοναδικό σκοπό: την εκδίωξη με οποιονδήποτε τρόπο των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής.

Η Ευρώπη, ως πυλώνας ειρήνης, και σταθερότητας, οφείλει όχι μόνο να δρα ως θεματοφύλακας των αξιών ενάντια σε πράξεις μίσους και βίας, αλλά και να συμβάλλει στην κοινή μνήμη προς αποφυγή τέτοιων εγκλημάτων.

Υπό το παραπάνω πλαίσιο, ερωτάται η επιτροπή:

1. Προτίθεται να αναγνωρίσει επισήμως την εν λόγω γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου η Τουρκία (ως υπό ένταξη κράτος που έχει κυρώσει τη Σύμβαση για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας στις 31 Ιουλίου του 1950) να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της και τις αρχές καλής γειτονίας, αναγνωρίζοντας την Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων);

fredisbeleris.gr

Previous Article

Η Ρουμανία αυξάνει τα επιδόματα τέκνων

Next Article

Αἱ ἄτοποι «ἁβρότητες» δὲν ἀλλάζουν τὴν ἐμμονὴν τῶν Μονοφυσιτῶν