Ηγούμενος Ι. Μ. Σβιατογκόρσκ: Σήμερα είναι η ώρα της ομολογίας και για ορισμένους η ώρα του μαρτυρίου

Share:

Ο Μητροπολίτης Σβιατογκόρσκ κ.Αρσένιος, στο κήρυγμά του μετά την ιερή ακολουθία την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, μίλησε για τον αγώνα που κάνει τώρα όλη η αδελφότητα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου με επικεφαλής τον Καθηγούμενό της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καθηγούμενος της Λαύρας Σβιατογκόρσκαγια: «Σήμερα δεν είναι εύκολοι οι καιροί, είναι η ώρα της ομολογίας, για ορισμένους, όμως, θα είναι και η ώρα του μαρτυρίου».

«Όταν ακούμε αλαζονικά λόγια ονειδισμού, συκοφαντιών και κατηγοριών, έχουμε την αίσθηση ότι μόνο η αδελφότητα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου φταίει για αυτά που γίνονται στην πατρίδα μας. Μήπως αυτοί οι διώκτες να κοίταζαν καλύτερα μέσα στην ψυχή τους; Μήπως αυτοί που υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στην Εκκλησία να πήγαιναν καλύτερα για εξομολόγηση; Μήπως να αφηγούνταν τις ιστορίες τους για το πώς έγιναν τόσο μεγάλοι «ζηλωτές της ευσεβείας» και από πού αντλούν τόση κακία και μίσος;» – αναρωτιέται ο Σεβασμιώτατος Αρσένιος.

Ο Μητροπολίτης Σβιατογκόρσκ τόνισε ότι το χώμα, πάνω στο οποίο είναι κτισμένες η Λαύρα του Κιέβου, η Λαύρα του Ποτσάεβ και η Σβιατογκόρσκαγια Λαύρα, είναι αγιασμένο με τον ιδρώτα και το αίμα των κτητόρων τους.

gr.pravoslavie.ru

Previous Article

Έκαψαν με μολότοφ ναό της ουκρανικής Εκκλησίας στην Τερνόπολη

Next Article

Στις 29 Μαρτίου οι πιστοί θα συγκεντρωθούν στη Λαύρα Κιέβου για να προσευχηθούν