Η Συρία κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση στη Δαμασκό

Share:

 

Ἡ Συρία μετά τόν καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, ὄχι μόνο δέν λαμβάνει βοήθεια, ἀλλά ἀντίθετα ὑφίσταται συνεχεῖς ἐπιθέσεις! (Ο.Τ.)

Η αεράμυνα της Συρίας αναχαίτισε μια φερόμενη ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό νωρίς την Πέμπτη, με τουλάχιστον δύο τραυματίες, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ότι ισραηλινοί πύραυλοι στόχευσαν αρκετές τοποθεσίες στην περιοχή, γεγονός που προκάλεσε επίσης υλικές ζημιές.

Η επίθεση προήλθε από τα Υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία κατελήφθη από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών του 1967.

 

 

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει σε μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν να αποκτήσουν βάση στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και μιας ομάδας Ιρακινών σιιτικών πολιτοφυλακών.

Την περασμένη εβδομάδα, ισραηλινό χτύπημα έπληξε το αεροδρόμιο του Χαλεπίου , στο οποίο το Ιράν εξάγει όπλα στους συμμάχους του, σύμφωνα με την αξιολόγηση ασφαλείας του Ισραήλ. Αυτή ήταν η τέταρτη επίθεση που κατηγορήθηκε στο Ισραήλ τους τελευταίους έξι μήνες στο αεροδρόμιο.

Δύο μαχητές που υποστηρίζονταν από το Ιράν σκοτώθηκαν σε άλλο χτύπημα για το οποίο κατηγορήθηκε το Ισραήλ νωρίτερα τον Μάρτιο, σημειώνει η ισραηλινή i24 News.

echedoros-a.gr

Previous Article

ΕΞΕΛΙΠΕ ΠΑΣΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΦΑΝΑΡΙ

Next Article

Επικίνδυνη πρωτοβουλία στα Σκόπια για τη Μεγάλη Αλβανία