Καθηγούμενος της Λαύρας Κιέβου: Δεν μπορώ να εγγυηθώ την ασφάλεια, αλλά καλώ όλους στη Λαύρα

Share:

Ο Μητροπολίτης Παύλος κάλεσε τους πιστούς της UOC να προσέλθουν στη Λαύρα για να προστατεύσουν το μοναστήρι από την κατάληψη με τη βοήθεια της προσευχής.

Στην έκκληση που δημοσιεύει το γραφείο τύπου της Λαύρας, ο ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, Μητροπολίτης Παύλος, κάλεσε τους ενορίτες της UOC να προσέλθουν στη μονή για να προσευχηθούν.

Ταυτόχρονα, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ενοριτών, αφού προβοκάτορες μπορεί να βρεθούν στον χώρο της Λαύρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα κάνουν τα πάντα για να ξεκινήσει αντιπαράθεση με τους πιστούς της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Παύλος σημείωσε ότι οι πιστοί της UOC πρέπει μόνο να προσεύχονται και όχι να «μιμούνται τους δύστυχους πολιτικούς».

«Σας καλώ όλους σε προσευχή. Ελάτε στη Λαύρα. Θα δείτε τι κάνουν τα άθεα διατάγματα βασανιστών. Δεν πρέπει όμως να είμαστε σαν τους δύστυχους πολιτικούς. Δεν πρέπει να γίνουν οι επαναστάσεις, δεν μπορούμε να ρίχνουμε κάτι εμπρηστικά μείγματα, δεν θα πετάμε πέτρες. Μπορούμε μόνο να προσευχηθούμε. Δεν μπορώ να εγγυηθώ την ασφάλεια όλων. Γιατί; Γιατί οι προβοκάτορες μπορούν να έρθουν και να κάνουν τα πάντα για να ξεκινήσει αντιπαράθεση», είπε συγκεκριμένα.

Ο ιεράρχης τόνισε για άλλη μια φορά ότι η UOC παραμένει πιστή στον ουκρανικό λαό και την επίγεια πατρίδα του – την Ουκρανία: «Παραμένουμε πιστοί στον λαό μας, προσευχόμαστε για την κυβέρνηση, αν και απέχει πολύ από την αλήθεια. Σήμερα σας ζητώ να προσευχηθείτε για την ιερά μονή».

Όπως αναφέρθηκε από την ΕΟΔ, της UOC διώχνουν από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.

spzh.news

Previous Article

Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ: Όλες οι αξιώσεις του Υπ. Πολιτισμού για τη Λαύρα είναι απλώς μια δικαιολογία για την εκδίωξη της UOC

Next Article

Μητρ. Παύλος: Το Φανάρι θα κάνει εξαρχία αν ο Μακαριώτατος Ονούφριος αναγνωρίσει την εξουσία του