Μητρ. Κλήμης: Δεν υπάρχει δικαστική απόφαση περί αποχώρησης της UOC από τη Λαύρα

Share:

Ο Μητροπολίτης Κλήμης δήλωσε ότι δεν συντρέχουν νομικοί λόγοι για εργασία της επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού στους χώρους της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου.

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Ενημερωτικού Κέντρου της UOC, Μητροπολίτης Κλήμης, είπε ότι το ζήτημα της ρήξης της συμφωνίας μεταξύ του μουσείου «Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου» και της UOC θα πρέπει να ρυθμιστεί από τα δικαστήρια, μίλησε σχετικά σε σχόλιο στο Strana.ua. Η UOC δεν έχει ούτε μία νομική αιτιολόγηση για να εγκαταλείψει το μοναστήρι.

Πρόσθεσε επίσης ότι η επιτροπή, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τη διαδικασία αποδοχής της μεταφοράς χώρων στην Λαύρα, δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα στις 30 Μαρτίου.

«Για το έργο της επιτροπής, πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη δικαστική απόφαση, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νομικές βάσεις για το έργο της επιτροπής», είπε ο επίσκοπος Κλήμης.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, ο πρωθιερέας Νικήτας Τσέκμαν υπέβαλε αγωγή στο Οικονομικό Δικαστήριο του Κιέβου για το απαράδεκτο της μονομερούς καταγγελίας της συμφωνίας μίσθωσης με το Μουσείο.

Previous Article

O Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος κάλεσε όλες τις Εκκλησίες να καταδικάσουν τη δίωξη της UOC

Next Article

Εκκλησία της Λευκορωσίας: Η δίωξη της UOC θυμίζει τις αθεϊστικές σοβιετικές μεθόδους