Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου ζητά ολιγοήμερο κλείσιμο ναών

Share:

Ο “Δημοκρατικός” ΣΥΡΙΖΑ ζητά το ολιγοήμερο κλείσιμο των ναών για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ θεωρεί πως το πρόβλημα της διασπορά του ιού διογκώθηκε το κρίσιμο 20ημερο του Δεκαπενταύγουστου σε εκκλησίες της πόλης! Δεν γνωρίζαμε ότι εκτός από πολιτικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει και ιατρικούς ελέγχους! Μπορεί να μας ενημερώσει  πόσους ιατρικούς ελέγχους έκανε και σε ποιες εκκλησίες, ώστε να βγάλει το συμπέρασμα ότι οι εκκλησίες ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων; Δυστυχώς το μένος τους εναντίον των Εκκλησιών τους τυφλώνει και δεν βλέπουν το προφανές. Σε ένα νησί με εκατοντάδες επισκέπτες στην καρδιά του καλοκαιριού είναι δυνατόν να μην αυξηθούν τα κρούσματα!

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Δυστυχώς η κρισιμότητα της κατάστασης δεν μας επιτρέπει να μιλήσουμε αναλυτικά για αιτίες και υπευθύνους, παρότι θα είχαμε πολλά να πούμε. Σημειώνουμε μόνο πως η διαχείριση του προβλήματος τόσο από την κρατικές όσο και από τις τοπικές αρχές δεν είναι απλώς κατώτερη των περιστάσεων αλλά είναι σπασμωδική και πολυδιάσπαρτη με αποτέλεσμα να μην είναι αποτελεσματική. Η συρροή των κρουσμάτων της πανδημίας στη Μυτιλήνη δείχνει ότι πολύ μεγάλο μέρος αυτών ξεκίνησε και διογκώθηκε το κρίσιμο 20ημερο του Δεκαπενταύγουστου σε εκκλησίες της πόλης. Δεδομένου αυτού, στην προσπάθεια για την ανάσχεση του προβλήματος και στο πλαίσιο της καθολικής αναστολής των πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, χρειάζεται να ενταχθεί και η Εκκλησία. Να συμπορευτεί με την συλλογική προσπάθεια της Πολιτείας και του Λαού:

  • Προληπτικό ολιγοήμερο κλείσιμο των ναών, απολύμανση των χώρων και των αντικειμένων των ναών, λήψη δειγμάτων και εξέταση όλων όσων εμπλέκονται στη λειτουργίες της Εκκλησίας, σε όλο το νησί.
  • Καθολικά υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ναούς. – Καθορισμός αριθμού εισερχόμενων πιστών ανάλογος της επιφάνειας τους.
  • Πιστή εφαρμογή των περιορισμών σε γάμους, βαπτίσεις και γιορτών που ακολουθούν τις τελετές αυτές από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, χωρίς τα ως σήμερα «στραβά μάτια».
  • Να ζητηθεί να συνδράμουν στην προσπάθεια οι δυο Μητροπόλεις του νησιού ζητώντας από τους πιστούς αυτοπεριορισμό, εναλλακτικά αντί των μεγάλων εκκλησιών να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε ξωκλήσια, να παρακολουθούν την θεία λειτουργία από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση κλπ.»
Previous Article

Συνέρχεται την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου η ΔΙΣ

Next Article

Μετά την καραντίνα δεν υπάρχει πια δημοκρατία στη Γαλλία

Διαβάστε ακόμα