Πατριάρχης και Αγιορείτες τελούν τον εσπερινό με Παπικούς

Share:

Δυστυχώς εκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο μαζί του ήταν και  ο ηγούμενος της Ιεράς μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αλέξιος και εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, ο Ιερομόναχος Θεόφιλος. Ποιός θα το περίμενε Αγιορείτες Πατέρες να συμπροσεύχονται με Παπικούς! 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου επισκέφθηκε το Αββαείο Notre-Dame de Saint-Rémy στο Rochefort. Τον Παναγιώτατο θερμώς υποδέχθηκε, επικεφαλής της αδελφότητας της Μονής, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Gilbert Degros μαζί με πλήθος πιστών, φίλων και επισκεπτών της Μονής. Παρόντες στην υποδοχή ήταν και ο Ηγούμενος της Μονής του Chevetogne Dom Lambert De Vos μαζί με τους τρεις προκατόχους του και όλη την αδελφότητα, ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Μονής του Maredsous Bernard Lorent, καθώς και άλλοι Ηγούμενοι και Ηγούμενες γειτονικών Μονών όπως και από την Γαλλία.
Ακολούθησε ο Εσπερινός κατά τον λατινικό ρυθμό στο Καθολικό της Μονής. Στην διάρκεια του Εσπερινού ο χορός της αδελφότητας του Chevetogne έψαλε ύμνους στην ελληνική και στην σλαβονική.

spzh.news

Previous Article

Προσπάθεια του Φαναρίου για παράλληλη δικαιοδοσία στην Τσεχία;

Next Article

Ἐξωφρενικόν: Ἡ Οὐνία ἐκφράζει τὴν παγκόσμιον διάστασιν τῆς Ἐκκλησίας!