Στο Αμμάν η αντιπροσωπία του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Share:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας που πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Αρχιμ. Βενέδικτο Βεσά, Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βάντ, Φελεάκ καί Κλούζ. Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στο Μητροπολιτικό Ναό του Κλούζ.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος τονίζεται αναφέρεται μεταξύ άλλων και η αποστολή Επισκόπων στο Αμμάν της Ιορδανίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Πανορθόδοξο Σύνοδο που είχε προτείνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ό,τι «η συνάντηση αυτή δεν έχει χαρακτήρα Σύναξης προκαθημένων που θα επιλύσει το ζήτημα της αποκατάστασης της ευχαριστιακής κοινωνίας μεταξύ ορισμένων Εκκλησιών. Γι’ αυτό δεν θα συνετάσχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ, αλλά αντιπροσωπία Επισκόπων», ενώ αιτιολογεί την απόφασή της αυτή με το σκεπτικό πως «όλες οι αυτοκέφαλες Εκκλησίες ώστε να διατηρήσουν την ενότητα στους κόλπους της Ορθοδοξίας, σύμφωνα με την Αγία Γραφή και τους Ιερούς Κανόνες».

Αναφορικά με τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας η Ιερά Σύνοδος ανέφερε ό,τι: «αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την κατανόηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου της Μόσχας καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων Εκκλησιών».

orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

Εννέα οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες που θα συμμετάσχουν στην Πανορθόδοξη διάσκεψη στο Αμμάν

Next Article

Τὸ oὐκρανικὸν δὲν ἀφορᾶ εἰς τὴν Οὐκρανίαν