Ένταση σε Μυτιλήνη και Χίο – Μήνυμα του Μητροπολίτου Χίου

Share:

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πράξει το αυτονόητο και να επιστρέφει τις ορδές των μεταναστών όπως επιβάλλει το διεθνές δίκαιο από εκεί όπου προέρχονται εφόσον η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα. Δυστυχώς αντί αυτού η κυβέρνηση επιλέγει να στοιβάξει ανθρώπινες ψυχές σε στρατόπεδα και να συγκρουστεί με κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Ένταση επικράτησε σε Μυτιλήνη και Χίο, όπου αποβιβάστηκαν  χωματουργικά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά, καθώς επίσης και ένα βαρέως τύπου γερανοφόρο όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών

Η αποβίβαση έγινε παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Χίου κ.Μάρκος ζήτησε από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έρχονται από την Αθήνα στο νησί να μην χρησιμοποιήσουν βία εναντίον των κατοίκων.

Επίσης, όπως γνωστοποιεί η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου, «με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη και Μητροπολίτη μας κ. Μάρκου θα αρχίσουν την Τρίτη από τις 3 μ.μ. οι παρακλήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στον Άγιο Γεώργιο Φλώρι και στην Λειαπυργούσαινα προκειμένου Ο Θεός να φωτίσει τους Άρχοντες να λάβουν αποφάσεις για το Εθνικό συμφέρον της Χίου!»

Στην Χίο οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο νησί  με το Blue Star Naxos ενώ έφταναν στη Μυτιλήνη παρόμοιες δυνάμεις με το πλοίο «Πήγασος».

Στην Μυτιλήνη το σύνθημα έδωσαν οι καμπάνες οι οποίες ήχησαν σε Μανταμάδο, Κάπη και Κλειώ.
orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Θρησκευτικά

Next Article

Τι περιμένουμε από την Σύνοδο των Ορθοδόξων στο Αμμάν;