Αμμόχωστος: οι Τούρκοι φτιάχνουν υποδομές για να αρπάξουν περιουσίες

Share:

Είναι πρόδηλο ότι στο στόχαστρο των Τούρκων είναι οι ελληνοκυπριακές περιουσίες, που είτε με τον ένα τρόπο, της αρπαγής, είτε με τον άλλον της εξαγοράς, θέλουν να περάσουν στα χέρια τους. Μέσα από την αρπαγή ελληνοκυπριακών περιουσιών και κατασκευή υποδομών, η κατοχική Τουρκία προχωρεί στο σχεδιασμό της για την ολοκλήρωση του εποικισμού στην Αμμόχωστο.

Οι σχεδιασμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρούν κανονικά στη βάση ενός οδικού χάρτη, με στόχο να ολοκληρωθούν σύντομα καθώς συνδέεται το θέμα με ευρύτερες επιδιώξεις. Καθοριστικός σε όλα αυτά είναι ο ρόλος του νέου λεγόμενου πρέσβη της κατοχικής δύναμης στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος έχει ασχοληθεί ως νομικός με το θέμα αυτό. Έχει αναλάβει με εντολές Ερντογάν να προχωρήσει στο θέμα της Αμμοχώστου καθώς και στα θέματα της ενίσχυσης της εξάρτησης της κατεχόμενης περιοχής με την Τουρκία.

Η κατοχική Τουρκία, λοιπόν, προχωρά στο θέμα της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου σε δύο πεδία. Πρώτον, με την κατασκευή υποδομών και επιδιορθώσεις κτιρίων εκεί που μπορούν να γίνουν. Κι αυτό ξεκίνησε από το 2020. Ο στόχος είναι όπως σταδιακά με τις επιδιορθώσεις και τις νέες κατασκευές, να ανοίγουν και τμήματα της περίκλειστης περιοχής. Αυτό θα γίνει με συγκεκριμένα βήματα με στόχο να ενωθεί η περιοχή με την υπόλοιπη κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Δεύτερον, είναι το θέμα των περιουσιών, το οποίο και προφανώς είναι πιο δύσκολο. Η κατοχική δύναμη κινείται στο θέμα αυτό μεθοδικά, θέλοντας να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

slpress.gr

Previous Article

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΕΣΗ ΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΟΝ ΒΑΘΜΟΝ!

Next Article

Η κρυφή στρατιωτική απειλή του Ερντογάν σε Λήμνο και Λέσβο!