Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας: Όχι στα ταξιδιωτικά “προνόμια” των εμβολιασμένων

Share:
Ένας 83χρονος συνταξιούχος ζήτησε από τον δικαστή επειγουσών αιτήσεων του Conseil d’État να αναστείλει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της κυβέρνησης, ώστε να μην ισχύουν πλέον για τους εμβολιασμένους. Ο δικαστής επειγουσών αιτήσεων απέρριψε το αίτημα αυτό, θεωρώντας ότι τα εμβολιασμένα άτομα θα μπορούσαν να είναι φορείς του ιού και επομένως να συμβάλλουν στην εξάπλωσή του.

Στις 19 Μαρτίου, ο Γάλλος πρωθυπουργός αποφάσισε να περιορίσει τα ταξίδια στα 19 διαμερίσματα όπου η υγειονομική κατάσταση ήταν πιο κρίσιμη.

Ο προσφεύγων, ο οποίος κατοικεί σε ένα από τα εν λόγω διαμερίσματα και έχει εμβολιαστεί, ισχυρίστηκε ότι αυτό παραβίαζε την ελευθερία κυκλοφορίας του. Ζήτησε από τον δικαστή επειγουσών προσφυγών να αναστείλει τους περιορισμούς αυτούς για κάθε άτομο που είχε εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ο συνταξιούχος θεώρησε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα μέτρα εγκλεισμού δεν ήταν πλέον αναγκαία και κατάλληλα για τα εμβολιασμένα άτομα.

Ο δικαστής επεσήμανε ότι η εξάπλωση του ιού είχε επιδεινωθεί σημαντικά σε όλη τη χώρα, θέτοντας τα νοσοκομεία υπό σοβαρή πίεση με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται γενικοί περιορισμοί σε όλη τη χώρα.

Αν και ο εμβολιασμός παρέχει αποτελεσματική προστασία, ο δικαστής επειγουσών αιτήσεων σημείωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα μπορεί να εξακολουθούν να είναι φορείς του ιού και να συμβάλλουν στην εξάπλωσή του, σε ποσοστά που δεν είναι ακόμη γνωστά. Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα μπορούσε επομένως να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης, ιδίως μεταξύ των ευάλωτων ατόμων που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για τους λόγους αυτούς, οι ισχύοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ακόμη και για τα εμβολιασμένα άτομα, δεν φαίνονται δυσανάλογοι. Στη βάση αυτή, ο δικαστής επειγουσών προσφυγών του Conseil d’État απέρριψε την αίτηση του προσφεύγοντος.

Πηγή: conseil-etat.fr

mandataapoekso.blogspot.com

Previous Article

Υπάρχει το χρωματόσωμα Ζ πουθενά;

Next Article

Ἡ ὀντολογικὴ ἀγάπη «φονεύει» τὸν φόνον