Δημοψηφίσματα ένταξης στη Ρωσία στο Ντονμπάς – Παρόμοιο αίτημα στη Χερσώνα

Share:

Δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία θα διεξαχθούν στις Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ (LPR και DPR) από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι ηγέτες των κρατών.

Ο επικεφαλής της LPR Leonid Pasechnik ήταν ο πρώτος που υπ??γραψε νόμο για «διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη δημοκρατία για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία», αφού το κοινοβούλιο του υποστήριξε ομόφωνα την κίνηση και όρισε ημερομηνία ψηφοφορίας.

Την απόφαση της LPR ακολούθησε σύντομα ο ηγέτης της DPR Denis Pushilin, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα του θα διεξαγάγει επίσης ένα παρόμοιο δημοψήφισμα την ίδια ημερομηνία.

Την ίδια ώρα αντίστοιχο αίτημα υπάρχει για την περιοχή της Χερσώνας καθώς την Τρίτη εστάλη μια αναφορά για να τεθεί το ερώτημα σε δημοψήφισμα στον Βλαντιμίρ Σάλντο, ο οποίος ηγείται της διοίκησης στην περιοχή, η οποία βρίσκεται κυρίως υπό ρωσικό έλεγχο εδώ και μήνες.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης, Kirill Stremousov, δήλωσε πως οι κάτοικοι της περιοχής «θέλουν εγγυήσεις ότι θα γίνουμε μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Πολλοί άνθρωποι στη Χερσώνα «φοβούνται ότι η Ρωσία μπορεί να φύγει», είπε ο Στρεμούσοφ.

Freepen.gr

Previous Article

Μία ἀκόμη κατάπτωσις τοῦ προτεσταντισμοῦ

Next Article

Αζέροι βεβηλώνουν αρμενικές εκκλησίας και σκίζουν εικόνες