Δικαίωμα στη ζωή από τη στιγμή της σύλληψής ως έμβρυο

Share:

Μητροπολίτης Ιλαρίωνας: Κάθε άνθρωπος θα πρέπει εκ του νόμου να έχει δικαίωμα στη ζωή από τη στιγμή της σύλληψής του ως εμβρύου

Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας σχολίασε κατά παράκληση της τηλεπαρουσιάστριας της εκπομπής «Εκκλησία και κόσμος» Αι. Γκρατσιόβα τις εντός Εκκλησίας συζητήσεις σχετικά με το ζήτημα νομικής υποστηρίξεως των δικαιωμάτων των αγέννητων παιδιών.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε ειδικότερα κατά την ολομελή συνεδρίαση της Διασυνοδικής Επιτροπής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε από 26 έως 28 Μαΐου στη Μόσχα, όπου υιοθετήθηκε το σχέδιο κειμένου με τίτλο «Περί απαραβιάστου της ζωής του ανθρώπου από στιγμής της συλλήψεως». Τη σχετική επί του θέματος εισήγηση παρουσίασε στην ολομέλεια ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας. Περαιτέρω το σχέδιο θα παραπεμφθεί προς εξέταση στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

«Αυτή η συζήτηση αφορμάται από την αρχή ότι αναγνωρίζουμε στο ανθρώπινο έμβρυο τα ίδια δικαιώματα, όπως και στον γεννηθέντα άνθρωπο», διαπίστωσε ο ιεράρχης στην εκπομπή και συνέχισε: «Επιμένουμε ότι η αντίληψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να επεκτείνεται και στα έμβρυα. Επομένως, θεωρούμε απαράδεκτη τη χρήση των εμβρύων ως βιολογικό υλικό, όπως και κάθε άλλη παρόμοια μεταχείρισή τους».

Επίσης τόνισε ότι η ζωή του ανθρωπίνου εμβρύου πρέπει να προστατευθεί από τον νόμο. «Αποστολή μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να γεννηθούν όλοι, όσοι έχουν αυτό το πλήρες δικαίωμα», επεσήμανε ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

mospat.ru

Previous Article

Ἄνοιξις καὶ Ἀνάστασις συνοδοιποροῦν

Next Article

Ο εμβολιασμός δεν τέλειωσε ποτέ μία πανδημία!