Εκοιμήθη ο Γέρων Αθανάσιος Σταυροβουνιώτης, ο Γέρων της Ορθόδοξης Παράδοσης

Share:

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Κοιμήθηκε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Γέροντας Αθανάσιος, ο Γέροντας της προσευχής και της μακαρίας απλότητας. Κοιμήθηκε σε ηλικία 96 ετών. Επί των ημερών του Ιερά Μονή Σταυροβουνίου έγινε η μεγάλη ‘’πνευματική βάση’’ της Κύπρου, κατά τον Όσιο Παΐσιο. Επί των ημερών του η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου διέλαμψε τόσο σε θέματα Πατερικής Παράδοσης, όσο και σε ζητήματα Ορθόδοξης Πίστης.

Πρωτοστάτησε επί των ημερών του η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου στον πόλεμο ενάντια στις αμβλώσεις και δεν θα ήταν υπερβολή να αποδώσουμε Πανορθοδόξως τούτη την πρωτειά. Το διαπιστώνει κανείς, τόσο από το πλήθος των ενημερωτικών εντύπων ενάντια στις εκτρώσεις στην Ιερά Μονή, όσο και από τη συχνή αναφορά γι’ αυτό στις περιοδικές εκδόσεις της Μονής ‘’Ο Ζωοποιός Σταυρός’’. Ενδεικτικά αναφέρομε από την περιοδική έκδοση ‘’Ο Ζωοποιός Σταυρός’’ (Δεκέμβριος 2019), το κείμενο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Αρχιμανδρίτου Αθανασίου που τιτλοφορείται, ‘’Η εσχάτη Αποστασία εις τας ημέρας μας προετοιμάζει το πεδίον δράσεως του Εσχάτου Αντιχρίστου και περί της κορυφώσεως των ανθρωποκτονιών μέσω των «εκτρώσεων – αμβλώσεων»’’.

Πρωτοστάτησε επί των ημερών του η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου και στον πόλεμο ενάντια στον Νεονικολαϊτισμό, ο οποίος αποτελεί μάστιγα των ημερών μας, η οποία αλλοτρόπως μεταφέρει την αίρεση του Νικολαϊτισμού των πρωτοχριστιανικών χρόνων στις μέρες μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε από την περιοδική έκδοση του Δεκεμβρίου 2019, το κείμενο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Αρχιμανδρίτου Αθανασίου, «‘’Οικουμενισμός’’ και ‘’Νικολαϊτισμός’’ : Τα ‘’δύο κέρατα’’ του Ψευδοπροφήτου’’», το οποίο καταγράφει τις δύο αυτές πλάνες των ημερών μας. Είναι αξιοσημείωτο αυτό που σημειώνεται στο κείμενο τούτο, ότι «το αντίχριστο σύμπλεγμα ‘’Οικουμενισμού – Νικολαϊτισμού’’ καταδικαζόμενον ευθαρσώς και απεριφράστως υπό Αυτού Τούτου, του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού εις το θεόπνευστον βιβλίον της ‘’Αποκαλύψεως’’».

Πρωτοστάτησε επί των ημερών του η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου και στον ομολογιακό αγώνα για την Ορθόδοξη Πίστη μας. Ενδεικτικά αναφέρομε από την Περιοδική έκδοση της Ιεράς Μονής το κείμενο «Είναι δυνατόν ο ‘’παπισμός’’ να είναι Εκκλησία;», υπό του Πατρός και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Αρχιμανδρίτου Αθανασίου, το οποίο έρχεται ‘’ως δρόσος Αερμών’’ στην τόση κάμινο των εκκλησιολογικών στρεβλώσεων που παρεισέφρησαν ως μη ώφειλαν σε κείμενο της Συνόδου της Κρήτης. Σε αυτό τονίζεται ότι ‘’η Αληθινή Εκκλησία είναι Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική’’. Μάλιστα επιμένει ο Γέροντας Αθανάσιος στην πραγματική ονομασία ‘’Παπισμός’’ αντί ‘’Ρωμαιοκαθολικισμός’’, όπως κατάντησε να λέγεται από πολλούς. Ο Γέροντας Αθανάσιος, ο Γέροντας της προσευχής και της μακαρίας απλότητας, ήταν ο Γέροντας της Ορθόδοξης Παράδοσης.

Previous Article

Αποστολή του Βαρθολομαίου είναι να «θάψει» την επιρροή της Ορθοδοξίας

Next Article

Ἡ ἰσχὺς τοῦ παρασκηνίου