Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος

Share:

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλας εκοιμήθη σήμερα Σάββατο λίγο μετά τις 6:00′ το απόγευμα από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 71 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport ο Ποιμενάρχης μας υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Να αναφερθεί ότι τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως αναλαμβάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο μακαριστός Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος Πρωτοπαπάς, εγεννήθη το 1948 εις Πλατειά Τήνου.

Εσπούδασεν εις την Ριζάρειον Εκκλη­σια­στι­κην Σχολήν και εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λα­βων το πτυχίον με τον βαθ­μον «άριστα» εν έτει 1972.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1973 και Πρεσβύτερος το 1975. Διε­τέλεσε Αρχιδιάκονος και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μη­τροπόλεως Χαλκίδος (1973 – 1975).

Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τη­νου (1975 – 1978) και Ιεροκήρυξ του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγ­γελιστρίας Τήνου (1975 – 1984).

Μετα­κλη­θείς υπό του μακαριστού Αρχιεπι­σκο­που Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Σεραφείμ εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Α­­θη­­νων, διετέλεσε Διευθυντής Υπηρεσιών και του θεο­λο­γι­κού Οικοτροφείου της Α­­πο­στολικής Διακονίας (1984 – 1996), Γενικός Διευ­θυ­ντης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας (1990 – 1996) και Ιεροκήρυξ του Ιερού Ναού Αγίου Ελευ­θε­ρίου Άρεως.

Συνέγραψε πολλάς μελέτας θεομη­το­ρι­κού, ιστορικού και λογοτε­χνι­κού περιεχομένου και εδημοσίευσε πολλά άρθρα εις εφημερίδας και πε­ριο­δικά.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξελέγη υπό της Ιεραρχίας την 1ην Οκτω­βρίου, εχειροτονήθη την 6ην Οκτωβρίου εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Ελευθερίου Α­­ρεως και ενεθρονίσθη εις Λαμίαν την 17ην Νοεμβρίου 1996.

lamiareport.gr

Previous Article

Ο “πράσινος” και φεμινιστικός χαρακτήρας της σχεδιαζόμενης πανθρησκείας

Next Article

Ο «δεκάλογος» του «καλού Νούντσιου» και οι προϋποθέσεις του γνησίου εκκλησιαστικού άνδρα