Ενθρονίστηκε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

Share:

Πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες παρούσες στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε.
Πάνω από 1.500 άτομα, ανάμεσά τους πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες παρευρέθηκαν στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των τελετών για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Στις τελετές παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η Μαρέβα Μητσοτάκη, εκ μέρους της ΝΔ, η οποία κατά την ενθρόνιση καθόταν δίπλα στη μητέρα του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ο ΓΓ Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής.

Εκεί βρέθηκαν επίσης ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, αλλά και οι Κώστας Αγοραστός και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρούσα στις τελετές ήταν η Κατερίνα Παναγοπούλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος της Κύπρου, πρέσβης Ανδρέας Μαυγοριάννης, η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ελένη Τσακοπούλου- Κουναλάκη, οι επικεφαλής των οργανισμών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής καθώς κι ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Λουκάς.

Σήμερα, ο κ. Ελπιδοφόρος θα προεξάρχει της πρώτης του θείας Λειτουργίας ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας.

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η ελληνική Πολιτεία «θα συνεχίσει αταλάντευτα να παρέχει κάθε δυνατή αρωγή και στήριξη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής». Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, λέγοντας ότι θα σηματοδοτήσει «μια νέα εποχή ενότητας, συνοδικότητας, ποιότητας, διακονίας και κυρίως κοινωνικής και εθνικής προσφοράς προς την Ομογένεια και ολόκληρο τον Ελληνισμό».

protothema.gr

Previous Article

Οπως ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό έτσι και ο Επιφάνιος πρόδωσε και μένα

Next Article

Θέμα χρόνου ἡ Πανορθόδοξος