Η Λιθουανία απαγορεύει στον Πατριάρχη Κύριλλο την είσοδο στη χώρα

Share:

Οι λιθουανικές αρχές έχουν συμπεριλάβει τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη λίστα των «ανεπιθύμητων προσώπων», τώρα δεν θα μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα.

Η Δημοκρατία της Λιθουανίας απαγόρευσε στον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλο, την είσοδο στη χώρα λόγω της υποστήριξής του της ρωσικής εισβολής επιθετικότητα στην Ουκρανία, αναφέρει το BNS επικαλούμενο το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο στενότερος σύμμαχος του Βλαδίμηρο Πούτιν, είναι ένας από τους πιο ενεργούς υποστηρικτές του πολέμου κατά της Ουκρανίας, ο οποίος έχει μιλήσει επανειλημμένα θετικά δημόσια για τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη Λιθουανία, ο Πατριάρχης Κύριλλος προστέθηκε στον κατάλογο των ανεπιθύμητων προσώπων στις 23 Ιουνίου 2022, αλλά το Βίλνιους το ανακοίνωσε δημοσίως στις 27 Ιουλίου 2022.

spzh.news

Previous Article

Δήμαρχος Ιβάνο-Φρνακίβσκ: Θα εξαφανίσουμε και την τελευταία ενορία της Ουκρανικής Εκκλησίας στην περιοχή

Next Article

Αρχ. Αχρίδος: To “Αχρίδος” είναι για τους ελληνόφωνους, εμείς ονομαζόμαστε Μακεδόνες