Καθιερωμένη λιτανεία ξεκινά από το Καμιάνετς-Ποντίλσκι για τη Λαύρα του Ποτσάιβ

Share:

Οι προσκυνητές θα φτάσουν στη Λαύρα του Ποχαΐβ την παραμονή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στις 19 Αυγούστου 2026, μετά την εορταστική Θεία Λειτουργία για τη Μεταμόρφωση του Κυρίου, η παραδοσιακή λιτανεία ξεκίνησε από το Καμιάνετς-Ποντίλσκι προς τη Λαύρα του Ποτσάιβ, αναφέρει ανταποκριτής της ΕΟΔ.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα

 

Οι προσκυνητές αναμένεται να φτάσουν στο μοναστήρι στις 27 Αυγούστου, την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σε διάστημα οκτώ ημερών, οι συμμετέχοντες θα διανύσουν περίπου 250 χιλιόμετρα.

Η παράδοση του προσκυνήματος χρονολογείται σχεδόν 200 χρόνια πριν και συνδέεται με ένα θαύμα που έλαβε χώρα στη Λαύρα του Ποτσάιβ το 1832, λίγο μετά την επιστροφή του μοναστηριού από την Ουνία στην Ορθοδοξία. Ένα τυφλό κορίτσι ονόματι Άννα Ακιμτσούκοβα, μαζί με την 70χρονη γιαγιά της, περπάτησαν περίπου 200 βέρστια από το Καμιάνετς-Ποντίλσκι στο Ποτσάιβ. Αφού προσευχήθηκε ενώπιον της θαυματουργής Εικόνας της Θεοτόκου του Ποτσάιβ και πλύθηκε με νερό από την αγία πηγή, το κορίτσι ανέκτησε την όρασή του. Το θαύμα έκανε τόσο βαθιά εντύπωση στη γιαγιά της που μεταστράφηκε από την Ουνία στην Ορθοδοξία.

Στα χρόνια πριν από τον πόλεμο, η πομπή προσήλκυε έως και 25.000-30.000 συμμετέχοντες.

spzh.eu

  Next Article

Ποιοι και γιατί πολέμησαν τον Τυχικό;