Κλήρος και λαός στο Τσερνιβτσί αντιτάχθηκαν στην κατάσχεση των Ναών

Share:

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 ιερείς και πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας στο χωριό Κλουμπόκαγια της περιοχής Τσερνιβτσί με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μπατσένσκ κ. Λογγίνο, πραγματοποίησαν λιτανεία από την Εκκλησία της Αγίας Σκέπης, προς την Περιφερειακή Κρατική Διοίκηση.

Εκεί, έκαναν προσευχήθηκα και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για τις παράνομες παρεμβάσεις, στις υποθέσεις των θρησκευτικών τους κοινοτήτων.

“Η διαρκή προσευχή αποτελεί διαμαρτυρία ενάντια στην ανομία και την κατάσχεση των Εκκλησιών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας” – δήλωσαν οι ενορίτες έξω από την Περιφερειακή Κρατική Διοίκηση.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης Γεώργιος Προυντί, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι ούτε αυτός, αλλά ούτε και διοίκηση θα παρέμβουν στις υποθέσεις των θρησκευτικών κοινοτήτων και θα διασφαλιστούν δικαιώματα όλων των πιστών στην περιοχή.

Τέλος να αναφερθεί ότι ΜΜΕ ανέφεραν ότι επτά ναοί έχουν μεταφερθεί στην νέα εκκλησία της Ουκρανίας, κάτι που ο Επικεφαλής της Κρατικής Διοίκησης διέψευσε κατηγορηματικά.

romfea.gr

Previous Article

Ελπίζω το Άγιο Όρος θα λάβει τη σωστή απόφαση

Next Article

Η Σερβία χωρίς το Κόσσοβο δεν θα είναι Σερβία