Λωρίδα της Γάζας: Μαζικός τάφος με 50 σορούς στη Χαν Γιουνίς

Share:

 

Τις σορούς τουλάχιστον 50 ανθρώπων ανέσυραν μέλη της Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας μαζί με νοσηλευτικό προσωπικό και ομάδες διάσωσης από έναν μαζικό τάφο που ανακαλύφθηκε στο νοσοκομείο Νάσερ, στην πόλη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο βρισκόταν υπό ισραηλινή πολιορκία από τον στρατό μέχρι πριν από δύο μήνες, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι διασώστες αναφέρουν ότι ορισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες με εβραϊκά γράμματα πάνω τους και πρόκειται για ηλικιωμένες γυναίκες, παιδιά και νεαρούς άνδρες.

Μερικά είχαν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους και φαίνεται σαν να τους εκτέλεσαν αλλού και στη συνέχεια τους έθαψαν στο σημείο που βρέθηκαν.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από το νοσοκομείο Νάσερ συνολικά 190 πτώματα μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Χαν Γιουνίς στις 7 Απριλίου, όπου παρέμειναν για περίπου τέσσερις μήνες.

Σε μήνυμά της, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλε την ανακάλυψη «50 μαρτύρων διαφόρων ηλικιών» που ήταν θαμμένοι στις αυλές του νοσοκομείου, οι οποίοι «εκτελέστηκαν εν ψυχρώ και θάφτηκαν μαζικά με οδοστρωτήρες», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χαμάς, που στη συνέχεια κατηγόρησε και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απεριόριστη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη που παρέχει στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας τουλάχιστον 500 άνθρωποι αγνοούνται στην περιοχή Χαν Γιουνίς.

Πηγές: Al Jazeera, EFE, ertnews.gr

pontosnews.gr

Previous Article

«Ἐξαφανίζουν» τὰ φῦλα εἰς βρεφονηπιακοὺς σταθμοὺς καὶ σχολεῖα!

Next Article

Πώς εξηγούνται οι γερμανικές παρεμβάσεις παραμονές των ευρωεκλογών μας;