Μητροπολίτης Ιλαρίωνας: Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί λύση

Share:

Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί λύση, η οποία θα επιτρέψει τη θεραπεία των τραυμάτων, που προκλήθηκαν στο σώμα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ μητροπολίτης Ιλαρίωνας έθιξε στην τηλεοπτική εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» το θέμα των σχέσεων με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Κύπρου και Ελλάδος, οι οποίες έχουν περιπλακεί μετά την αναγνώριση από αυτές της νομιμότητας της σχισματικής κοινότητας στην Ουκρανία.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να τους θεωρούμε εχθρούς», τόνισε ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας, απαντώντας στην ερώτηση της παρουσιάστριας της εκπομπής «Εκκλησία και κόσμος» στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία 24» Αικατερίνης Γκρατσιόβα.

«Τείνω προς το να εκλαμβάνω αυτή την κατάσταση ως προσωρινές δυσκολίες, τις οποίες η Ορθόδοξη Εκκλησία θα υπερκεράσει οπωσδήποτε. Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κάποια πανορθόδοξη ή διορθόδοξη λύση, η οποία θα επιτρέψει τη θεραπεία των τραυμάτων, που προκλήθηκαν στο σώμα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας και θα αποκαταστήσει την πλήρη κοινωνία μεταξύ των Εκκλησιών», είπε ο ιεράρχης.

mospat.ru

Previous Article

Όσα συμβαίνουν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να εκληφθούν στο πλαίσιο της ασκούμενης πρωτοφανούς πιέσεως σε αυτήν

Next Article

Πρέσβης Ουκρανίας στο Βατικανό κάλεσε σε μεταφορά ναών της Λαύρας στην Σχισματική Ουκρανική Εκκλησία