Οι Ευρωπαίοι στη σκιά των μιναρέδων

Share:

Vladimir Malyshev

«Το μέλλον της Γερμανίας μπορεί να μην ανήκει στη θρησκεία του Μάρτιν Λούθερ, αλλά στη θρησκεία του Μωάμεθ», γράφει η Ιταλική Giornale στο άρθρο «Η Γερμανία στη Σκιά των μιναρέδων». Ενώ ο αριθμός των Προτεσταντών και καθολικών μειώνεται από χρόνο σε χρόνο, και η συντριπτική πλειοψηφία των αυτο-προσδιοριζομένων Χριστιανών παραμένουν μόνο ονομαστικά, το Ισλάμ διεισδύει όλο και περισσότερο στην Ευρώπη.

«Το μέλλον της Γερμανίας δεν ανήκει στον Χριστιανισμό», καταλήγει η Giornale.

Μετανάστες στο Βερολίνο

Σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Pew, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 3.000 τζαμιά στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου στην Ευρώπη – στην Κολωνία, το οποίο άνοιξε προσωπικά ο Ερντογάν. Μεταξύ του 2010 και του 2016, ο αριθμός των επίσημα εγγεγραμμένων μουσουλμάνων αυξήθηκε από 3 εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες σε σχεδόν 5 εκατομμύρια (6,1% του συνολικού ευρωπαϊκού πληθυσμού), από 4,1% σε 6,1%. Δεδομένης της μετανάστευσης, οι μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να αποτελούν μεταξύ 10,8% και 19,7% του πληθυσμού της Ευρώπης μέχρι τα μέσα του αιώνα, από 8 εκατομμύρια σε 17 εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διάσκεψης των Γερμανών Επισκόπων για την κατάσταση του Καθολικισμού στη Γερμανία, ο αριθμός των Καθολικών και των Προτεσταντών μειώνεται σταθερά. Το 2019, σύμφωνα με την έκθεση, περισσότεροι από 272.000 άνθρωποι αποφάσισαν σκόπιμα να εγκαταλείψουν την Καθολική Εκκλησία, και αυτό συνεχίζεται χρόνο με το χρόνο. Από το 1990, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν πάψει να είναι ενορίτες των εκκλησιών τους.

Τζαμί στη Γερμανία

Στη Γερμανία, ένα βίντεο των τηλεοπτικών ειδήσεων περιφερόμενο στα κοινωνικά δίκτυα, σχεδιάζει μια εικόνα του αναπόφευκτου μέλλοντός της. Στην οθόνη υπάρχει το κτίριο του Reichstag με έξι μιναρέδες, και ένας γενειοφόρος εκφωνητής σε μια χαρούμενη φωνή λέει: “Βερολίνο. Η Βουλή των Σαλαφιστών είχε εγκρίνει μια τροποποίηση του συντάγματος σύμφωνα με την οποία τα ασήμαντα παραπτώματα θα τιμωρούνταν τώρα με λιθοβολισμό. Αυτό δήλωσε η Σαλαφίστρια  Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ..” Αυτό ακολουθείται από μια διαφήμιση: “Λάτρεις του κινηματογράφου. Αύριο στις 10:45 μ.μ. η ταινία “Αν ο μουλάς καλέσει δύο φορές.” Φαίνεται να είναι ένα αστείο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια τρομερή προειδοποίηση για το Ευρωπαϊκό μέλλον.

 Οι ίδιες τάσεις στη Γαλλία. Έτσι, σύμφωνα με το Pew Research Center, στα τέλη του 2017, 5 εκατομμύρια 720.000 μουσουλμάνοι ζούσαν στη Γαλλία. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι. Εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας της Γαλλίας αποκαλούν σαφώς έναν διογκωμένο αριθμό 15-20 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο διάσημος Γάλλος δημογράφος Φρανσουά Εράν αποκαλεί τον αριθμό περίπου 8,4 εκατομμύρια μουσουλμάνους στη Γαλλία. Οι περισσότεροι Γάλλοι πιστεύουν ότι τουλάχιστον το 31 τοις εκατό είναι Μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα επειδή “είναι παντού.” Εάν ναι, δεδομένου ότι οι μουσουλμανικές οικογένειες έχουν πολύ περισσότερα παιδιά από τους Γάλλους, σε 20 έως 40 χρόνια οι μουσουλμάνοι θα αποτελούν την πλειοψηφία του Γαλλικού πληθυσμού. Σήμερα υπάρχουν 2.100 τζαμιά στη χώρα. Συγκριτικά, το 1985 υπήρχαν 900.

Το Τζαμί της Κολωνίας – το μεγαλύτερο στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το Multiple National Survies και Stadies, μέχρι το 2050 το μεγαλύτερο ποσοστό μουσουλμάνων θα είναι στη Σουηδία – 31,6%, στο Βέλγιο – 20,4% και στην Αυστρία -19,9%.

Το 2016, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Εσκισεχίρ, δήλωσε: «Μεταβείτε  σε πιο ευημερούσες περιοχές. Αγοράστε τα καλύτερα αυτοκίνητα. Ζήστε στα καλύτερα σπίτια.” Απηύθυνε έκκληση όχι στο λαό της Τουρκίας, αλλά στα 4,6 εκατομμύρια της Τουρκικής διασποράς στη Δυτική Ευρώπη. “Είναι απαραίτητο να γεννάτε όχι τρία, αλλά πέντε παιδιά. Επειδή είσαστε το μέλλον της Ευρώπης. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην αδικία για σας.”

Μουσουλμάνοι σε προσευχή στο κέντρο του Παρισιού

Ένας νέος όρος «Eurabia» έχει ήδη ξεκινήσει, όπως προτείνεται να ονομαστεί η ευρωπαϊκή ήπειρος από εκείνους που ανησυχούν από τον εξισλαμισμό της. Η ιδέα, η οποία χρησιμοποιήθηκε από πολιτικούς όπως ο Ολλανδός λαϊκιστής Geert Wilders, βασίζεται στην ιδέα μιας τρίτης μουσουλμανικής εισβολής στην Ευρώπη. Οι δύο πρώτες επιδρομές ήταν οπλισμένες (732 και 1683).

Μουσουλμάνοι συγκρούονται με την αστυνομία στη Γερμανία

«Η απελευθέρωση είναι παράλογη», γράφει ο καθολικός ιστορικός Ιβάν Ρενάρντ. «Οι άνθρωποι πηγαίνουν στο ναό αναζητώντας τον Θεό, την αλήθεια και τις ηθικές αξίες. Αν η ηθική της εκκλησιαστικής κοινότητας είναι τόσο ευέλικτη που για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλάζει ριζικά και το μαύρο γίνεται λευκό, και ακόμα πιο συχνά εξαφανίζεται σε όλη αυτή τη διαβάθμιση, και δεν υπάρχει ούτε καλό ούτε κακό, μόνο κάτι ουδέτερο γκρι, πολλοί είναι απογοητευμένοι. Η εκκλησιαστική κοινότητα, η οποία επιδιώκει να «ταιριάξει με τον σύγχρονο κόσμο» (με άλλα λόγια, προσπαθεί να ευχαριστήσει όλους), είναι καταδικασμένη σε φυσική εξαφάνιση. Ως εκ τούτου, ούτε οι γάμοι του ιδίου φύλου ούτε η χειροτονία των γυναικών βοηθούν τους Σκανδιναβούς και Γερμανούς Λουθηρανούς, τους Αγγλικανούς και άλλους – αν αυτές οι εκκλησιαστικές κοινότητες δεν χρηματοδοτούνταν από το κράτος (μέσω ενός εκκλησιαστικού φόρου) Θα είχαν πάψει να υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό από την έλλειψη παστόρων  και την απόρριψη των πιστών. Το ίδιο ισχύει και για τις καθολικές επισκοπές, όπου οι μοντερνιστές διοικούν τα πάντα.”

Πλήθη μεταναστών από την Ανατολή εισβάλουν στην Ευρώπη

Σε αυτό προστίθεται ο δημογραφικός παράγοντας: ο αυτόχθονας πληθυσμός των Ευρωπαϊκών χωρών γηράσκει και πεθαίνει, και οι μεγάλες οικογένειες των μουσουλμάνων είναι κάτι το κοινό και αυτό τροφοδοτείται από τη συνεχή εισροή μεταναστών από την Ανατολή στον Παλιό Κόσμο.

https://www.fondsk.ru

Previous Article

Αποστρατιωτικοποίηση νησιών; Δεν θα την “πατήσουμε” όπως το 1967 στην Κύπρο

Next Article

Διώξεις σε 12 μέλη τριών ΜΚΟ στη Μυτιλήνη