Οι Τούρκοι βομβάρδισαν συριακή πόλη που είχε πληγεί από τον σεισμό

Share:

 

Περίπου 45 χώρες έστειλαν βοήθεια άμεσα στην Τουρκία ενώ δεν έγινε το ίδιο με την πολύπαθη Συρία ενώ πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι

Τούρκοι στρατιώτες κτύπησαν συριακή πόλη που έχει δεχθεί κτύπημα του Εγκέλαδου   

Σύμφωνα με  δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του βομβάρδισαν με βαρέα όπλα την περιοχή της περιοχής Ταλ Ριφάατ περίπου στις 12:40 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Πρόκειται για μια πόλη που έχει κτυπηθεί από τον σεισμό και οι Τούρκοι δεν σέβονται καθόλου, κτυπώντας αμάχους την στιγμή που προσπαθούν να σωθούν και να απεγκλωβιστούν από τα σωστικά συνεργεία.

Εδώ απαιτείται η δράση του ΟΗΕ, και άλλων οργανισμών οι οποίοι όμως ξέρουν μόνο να κουνάνε το δάκτυλο στην Συρία και στο καθεστώς Άσαντ, και τίποτε άλλο.

Άλλες πηγές κατηγοροῦν τό καθεστώς Άσαντ για αντίστοιχες ενέργειες.

 

 

Έλληνας ειδικός ανέφερε ότι “η Τουρκία λαμβάνει βοήθεια από 45 χώρες, αν και χρηματοδοτεί τον πόλεμο και την καταστροφή σε πολλά μέρη! Η Συρία δεν επιτρέπεται ούτε να δέχεται τραπεζικά εμβάσματα από Σύρους του εξωτερικού”.

Το Ιράν έστειλε μεγάλη βοήθεια στο συριακό κράτος

Ιρανικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, μεταφέροντας βοήθεια για τους πληγέντες από τον σεισμό που έπληξε τη χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο Ιρανός πρέσβης στη Δαμασκό, Mahdi Sobhani, σε δήλωσή του στον δημοσιογράφο του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον συριακό λαό για τα θύματα του σεισμού, σημειώνοντας ότι το ιρανικό αεροσκάφος μεταφέρει τρόφιμα, βοήθεια και ιατρικές προμήθειες.

«Αυτό το αεροσκάφος μεταφέρει τις πρώτες παρτίδες ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχεται από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, με 45 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας επί του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένων κουβέρτες, σκηνές, φάρμακα, τρόφιμα και άλλες προμήθειες που χρειάζονται οι πληγέντες από τον σεισμό», πρόσθεσε ο Sobhani.

Επισήμανε ότι αμέσως μετά την εκφόρτωση του αεροπλάνου, η βοήθεια αυτή θα φτάσει στις πληγείσες περιοχές.
Ο Ιρανός πρέσβης κατέστησε σαφές ότι το δεύτερο αεροσκάφος θα προσγειωθεί αύριο στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου και στη συνέχεια ένα τρίτο αεροπλάνο θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας.

Μόνο το Ιράν θα βοηθήσει την Συρία, ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος θα βοηθήσει την Τουρκία και τον δυστυχή τουρκικό λαό;

(σ.σ. Εκτός από το Ιράν βοήθεια έστειλε και η Ρωσία)

Πληροφορίες από: pentapostagma.gr

Previous Article

Εργολάβοι περνούν ξανά τις πύλες των δημόσιων νοσοκομείων…

Next Article

Αργή εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ