Ουκρανία: Βάνδαλοι έσπασαν τον Εσταυρωμένο και τα παράθυρα ναού

Share:

Photo: news.church.ua

 

Μια ακόμη εκκλησία της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δέχτηκε επίθεση και βανδαλισμούς το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου.

Αυτή τη φορά, άγνωστοι βάνδαλοι έσπασαν τα πόδια του Εσταυρωμένου, που ήταν τοποθετημένος μπροστά από τον ναό του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στο χωριό Murovany Kurilovtsy της επαρχίας Vinnitsa και έσπασαν τα παράθυρα της εκκλησίας.

Αφού βεβήλωσαν τον σταυρό, οι βάνδαλοι πέταξαν το τσεκούρι τους μέσα από το παράθυρο στο ιερό, προκαλώντας καταστροφές στο εσωτερικό, αναφέρει η κοινότητα της ενορίας .

Έσπασαν τις πόρτες και όλα τα τζάμια του βαπτιστηρίου και ένα παράθυρο στην τράπεζα.

 

Photo: news.church.ua

Photo: news.church.ua

Η εκκλησία έχει ξαναδεχθεί επίθεση στο παρελθόν.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έσπασαν τα τζάμια ή έγιναν άλλες ζημιές. Αλλά είναι άλλο πράγμα να σπάσεις ένα παράθυρο και άλλο – τα πόδια του Σωτήρα… Τίποτα δεν είναι ιερό για όποιον το έκανε αυτό», γράφει η κοινότητα.

Οι ενορίτες πιστεύουν ότι ο βανδαλισμός είναι το αποτέλεσμα της ακραίας προπαγάνδας κατά της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία. «Εξ αιτίας της αντιεκκλησιαστικής και αντορθόδοξης πολιτικής που ασκεί σήμερα το κράτος, η κοινωνία μας, όπως δείχνει η πραγματικότητα, αρχίζει να υποφέρει από ψυχικές διαταραχές και να αρρωσταίνει εντελώς».

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς την κρατική υπηρεσία και την αστυνομία, δεν έχει γίνει τίποτα για την προστασία της εκκλησίας ή της ενοριακής κοινότητας.
orthochristian.com
Previous Article

Δικαστική απόφαση για κατεδάφιση της Εκκλησίας των Δεκάτων

Next Article

Ουκρανός ιεράρχης απευθύνθηκε σε αδελφό ιεράρχη της Βουλγαρικής Εκκλησίας για υποστήριξη.