Ουκρανία: Συνελήφθη ο καθηγούμενος της Λαύρας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίων Ορέων

Share:

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας συνέλαβαν τον καθηγούμενο της Λαύρας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίων Ορέων Μητροπολίτη Αγίων Ορέων Αρσένιο

Στελέχη μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας έθεσαν υπό κράτηση σήμερα τον καθηγούμενο της Λαύρας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Αγίων Ορέων μητροπολίτη Αγίων Ορέων Αρσένιο και απέκλεισαν τις εισόδους της μονής.

«Επί του παρόντος έχει αποκλεισθεί η μονή και δεν επιτρέπεται στους πιστούς να εισέλθουν. Ο καθηγούμενος μητροπολίτης Αγίων Ορέων Αρσένιος τέθηκε υπό κράτηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας και μεταφέρθηκε στο Σλαβιάνσκ», αναφέρεται στην είδηση της ιστοσελίδας της Ενώσεως Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Την προηγουμένη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες ακινητοποίησαν λεωφορεία και αυτοκίνητα με προσκυνητές, που κατευθύνονταν στη Λαύρα Αγίων Ορέων για να συμμετάσχουν στην εορτή της Συνάξεως Πάντων των εν τοις Αγίοις Όροις επί του Ντονέτς Διαλαμψάντων Οσίων Πατέρων.

Η Συνοδική Επιτροπή επί των Σχέσεων Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ προέβη σε δήλωση για την κράτηση του καθηγουμένου της Λαύρας των Αγίων Ορέων, καλώντας τις διεθνείς οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταγραφή ενός ακόμη περιστατικού προφανούς παραβιάσεως της ελευθερίας του θρησκεύεσθαι από την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

«Οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πιστών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας προσέλαβαν μαζικό και απροκάλυπτο χαρακτήρα, με θύματα κληρικούς και λαϊκούς, των οποίων η ενοχή συνίσταται μόνον στο ότι δεν επιθυμούν να υπαχθούν στην ψευδοθρησκευτική δομή υπό την επωνυμία “Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας”, που δημιουργήθηκε από το κράτος της Ουκρανίας με την υποστήριξη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως», αναφέρεται στη δήλωση.

mospat.ru

Previous Article

Προετοιμασία ἑορτασμοῦ τῆς Κυριακῆς τῶν Βαΐων στόν Ἅγ. Πορφύριο Γάζης

Next Article

Αἱ φρικαλέαι διώξεις τῆς κανονικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας εἰς τὴν Οὐκρανίαν