Ο κ. Δήμτσας στο Ρώσικο

Share:

Την ημέρα της ανακοίνωσης της διακοπής κοινωνίας ο Πολιτικός Διοικητής του Αγ. Όρους είχε ήδη αναλάβει ως πρέσβης ενότητος. Συμφώνως προς την ιστοσελίδα hlektra.gr της 15ης Οκτωβρίου 2018:

«Πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη της Αγίας Σκέπης στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα-Ρωσικού με συμμετοχή εκατοντάδων πιστών. Όπως είναι γνωστό, στην Μονή υπάρχει παρεκκλήσιο της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, κτισμένο το 1888… Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τομσκ κ. Ραστισλάβος, ενώ παρέστη ο Επίσκοπος Κουλπαέφσκι Σιλουανός και ο Αρχιεπίσκοπος Μπραντιάνσκι Βαρσανούφιος.

Τονίζοντας, με αφορμή την εορτή, την ενότητα των δύο λαών, του ελληνικού και του ρωσικού, ο κ. Διοικητής είπε χαρακτηριστικά…: «Η φίλη χώρα της Ρωσίας είναι για μας τους Έλληνες κοινή συμμέτοχος επί δέκα και πλέον αιώνες του χριστιανικού πολιτισμού, μαζί με την Ελλάδα. Και οι δύο χώρες μας, και οι δύο λαοί μας, διατήρησαν, συχνά μέσα από φοβερά δύσκολες συνθήκες, την Ορθόδοξη παράδοση σαν ένα πολύτιμο και ανεκτίμητο θησαυρό… αυτές οι ρίζες, αυτή η πνευματικότητα, αυτή η πίστη, είναι κοινά και είναι αυτά που μας ενώνουν, τα οποία οπωσδήποτε είναι πολύ πιο δυνατά από αυτά που μας χωρίζουν. Είναι αυτά που δημιούργησαν ένα βαθύ αίσθημα ενότητος και συμπαράταξης των δύο λαών, που δεν μπορεί να σπάσει ο,τι και να συμβεί…».

Previous Article

Εκοιμήθη ο Γέροντας Γρηγόριος, Ηγούμενος της Μονής Δοχειαρίου

Next Article

Επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη στο Άγιο Όρος