Ο νέος κόσμος του κορονοϊού και της μεγάλης επανεκκίνησης

Share:

Tο παρακάτω άρθρο μας δείχνει πώς σχεδιάζει το μέλλον της ανθρωπότητας η Νέα Τάξη Πραγμάτων και τι θέλει να επιβάλλει στον άνθρωπο. Πίσω από φαινομενικά ωραίες ιδέες κρύβει τις πραγματικές της προθέσεις: την κατάργηση του αυτεξουσίου των ανθρώπων και τον πλήρη εξευτελισμό τους. Ευτυχώς όμως ο Θεός δεν έχει εγκαταλείψει το πλάσμα του.

Άρθρο του Δρ. Antony P. Mueller (Γερμανού καθηγητή οικονομικών που διδάσκει σήμερα στη Βραζιλία)

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ιδρύθηκε πριν από πενήντα χρόνια. Έχει αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη σπουδαιότητα και σημασια  τις τελευταίες δεκαετίες και έχει γίνει μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες φουτουριστικής σκέψης και σχεδιασμού. Ως τόπος συνάντησης της παγκόσμιας ελίτ, το WEF συγκεντρώνει τους ηγέτες στην επιχείρηση και την πολιτική παράλληλα με μερικούς επιλεγμένους διανοούμενους.

Η κεντρική ιδέα του φόρουμ είναι ο παγκόσμιος έλεγχος. Οι ελεύθερες αγορές και η ατομική επιλογή δεν είναι μέσα στις κορυφαίες αξίες, παράλληλα όμως είναι ο κρατικός παρεμβατισμός και ο κολεκτιβισμός. Η ατομική ελευθερία και η ατομική ιδιοκτησία πρόκειται να εξαφανιστούν από αυτόν τον πλανήτη έως το 2030 σύμφωνα με τις προβλέψεις και τα σενάρια που προέρχονται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Οκτώ προβλέψεις

Η ατομική ελευθερία κινδυνεύει ξανά. Αυτό που μπορεί να ακολουθήσει προβλεπόταν τον Νοέμβριο του 2016 όταν το WEF δημοσίευσε το “8 Predictions for the World το 2030” (8 προβλέψεις για τον πλανήτη, το 2030). Σύμφωνα με το σενάριο του WEF, ο κόσμος θα γίνει πολύ διαφορετικός τόπος απ’ ο,τι είναι τώρα, γιατί ο τρόπος με τον οποίο εργάζονται και ζουν οι άνθρωποι θα υποστεί μια βαθιά αλλαγή.

Το σενάριο για τον κόσμο του 2030 είναι κάτι περισσότερο από μια  απλή πρόβλεψη. Είναι ένα σχέδιο του οποίου η εφαρμογή έχει επιταχυνθεί δραστικά από τότε – με την ανακοίνωση μιας πανδημίας και των επακόλουθων lockdowns (εγκλεισμών).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των «Global Future Councils» του WEF, η ατομική ιδιοκτησία και η ιδιωτική ζωή θα καταργηθούν κατά την επόμενη δεκαετία. Η επερχόμενη απαλλοτρίωση θα προχωρούσε περισσότερο από το κομμουνιστικό αίτημα για κατάργηση της ιδιοκτησίας των αγαθών παραγωγής, αλλά αφήνοντας χώρο για την κατοχή αγαθών. Η προβολή του WEF λέει ότι και τα καταναλωτικά αγαθά δεν θα αποτελούν πλέον ιδιωτική ιδιοκτησία.

Εάν το πρόγραμμα του WEF γίνει πραγματικότητα, οι άνθρωποι θα πρέπει να νοικιάσουν και να δανειστούν τις ανάγκες τους από το κράτος, το οποίο θα ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης όλων των αγαθών. Η προμήθεια αγαθών θα διανεμηθεί σύμφωνα με ένα σύστημα κοινωνικών πόντων. Οι αγορές με την παραδοσιακή έννοια θα εξαφανίζονταν μαζί με τις ιδιωτικές αγορές αγαθών. Κάθε προσωπική κίνηση θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά και όλη η παραγωγή θα υπόκειται στις απαιτήσεις καθαρής ενέργειας και ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.

Για να επιτευχθεί «βιώσιμη γεωργία», η προμήθεια τροφίμων θα είναι κυρίως χορτοφαγική. Στη νέα οικονομία ολοκληρωτικών υπηρεσιών, η κυβέρνηση θα παρέχει βασικά καταλύματα, τρόφιμα και μεταφορές, ενώ τα υπόλοιπα πρέπει να δανείζονται από το κράτος. Η χρήση των φυσικών πόρων θα μειωθεί στο ελάχιστο. Σε συνεργασία με τις λίγες βασικές χώρες, ένας παγκόσμιος οργανισμός θα θέσει την τιμή των εκπομπών CO2 σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο για να αποθαρρύνει τη χρήση του.

Σε ένα διαφημιστικό βίντεο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνοψίζει τις οκτώ προβλέψεις στις ακόλουθες δηλώσεις:

  • Οι άνθρωποι δεν θα έχουν τίποτα που να τους ανήκει. Τα αγαθά θα είναι είτε δωρεάν ή  θα πρέπει να δανείζονται από το κράτος.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι πλέον η κορυφαία υπερδύναμη, αλλά θα κυριαρχούν λίγες χώρες (Στο βίντεο, δυστυχώς για εμάς, η κεντρική σημαία στις νέες υπερδυνάμεις -και μπροστά από τις ΗΠΑ- είναι η Τουρκία).
  • Τα όργανα δεν θα μεταμοσχεύονται αλλά θα εκτυπώνονται (δείτε εδώ τι είναι η εκτύπωση οργάνων).
  • Η κατανάλωση κρέατος θα ελαχιστοποιηθεί.
  • Ο μαζικός εκτοπισμός και μετακίνηση ανθρώπων θα πραγματοποιηθεί με δισεκατομμύρια πρόσφυγες.
  • Για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μια παγκόσμια τιμή θα καθοριστεί σε υπερβολικό επίπεδο.
  • Οι άνθρωποι θα μπορούν να προετοιμαστούν για να πάνε στον Άρη και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να βρουν εξωγήινη ζωή.
  • Οι δυτικές αξίες θα δοκιμαστούν μέχρι το πιο κρίσιμο σημείο.

Πέρα από το απόρρητο και την ιδιοκτησία

Σε μια δημοσίευση για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Δανέζα οικολογική ακτιβίστρια Ida Auken, η οποία υπηρέτησε ως υπουργός περιβάλλοντος της χώρας της από το 2011 έως το 2014 και εξακολουθεί να είναι μέλος του δανικού κοινοβουλίου (Folketing), εκπόνησε ένα σενάριο ενός κόσμου χωρίς ιδιωτικότητα ή ιδιοκτησία. Στο “Welcome to 2030”, οραματίζεται έναν κόσμο όπου «δεν έχω τίποτα, δεν έχω κανένα απόρρητο και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη». Μέχρι το 2030, όπως λέει το σενάριο της, τα ψώνια και οι ιδιοκτησίες έχουν καταστεί ξεπερασμένα, επειδή όλα όσα ήταν κάποτε προϊόν θα είναι πλέον υπηρεσία.

Σε αυτόν τον ειδυλλιακό νέο κόσμο της, οι άνθρωποι έχουν δωρεάν πρόσβαση σε μεταφορά, διαμονή, φαγητό, “και σε όλα όσα χρειαζόμαστε στην καθημερινή μας ζωή.” Καθώς αυτά τα πράγματα θα γίνουν δωρεάν, «κατέληξε να μην έχει νόημα να έχουμε πολλά.» Δεν θα υπήρχε ιδιωτική ιδιοκτησία σε σπίτια ούτε κανείς θα πληρώνει ενοίκιο, “επειδή κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χώρο μας όποτε δεν τον χρειαζόμαστε.” Το σαλόνι ενός ατόμου, για παράδειγμα, θα χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικές συναντήσεις όταν απουσιάζει.

Ανησυχίες όπως «καθημερινές ασθένειες, κλιματική αλλαγή, προσφυγική κρίση, περιβαλλοντική υποβάθμιση, πόλεις με κυκλοφοριακή συμφόρηση, ρύπανση των υδάτων, ατμοσφαιρική ρύπανση, κοινωνική αναταραχή και ανεργία» είναι πράγματα του παρελθόντος. Η συγγραφέας προβλέπει ότι οι άνθρωποι θα είναι ευτυχείς με μία τόσο καλή ζωή – που είναι πολύ καλύτερη «από την πορεία που βρισκόμασταν, όπου είναι πλέον σαφές, ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε με το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης».

Οικολογικός παράδεισος

Στη συνεισφορά και συμβολή της (το 2019) στην Ετήσια Συνάντηση των Παγκόσμιων Μελλοντικών Συμβουλίων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Ida Auken προβλέπει πώς μπορεί να φανεί ο κόσμος στο μέλλον «εάν κερδίσουμε τον πόλεμο για της κλιματικής αλλαγής».

Μέχρι το 2030, όταν οι εκπομπές CO2 θα έχουν μειωθούν πολύ, οι άνθρωποι θα ζήσουν σε έναν κόσμο στον οποίο το να  θα συναντηθούν στο δείπνο «θα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο» ενώ το νερό και ο αέρας θα είναι πολύ καθαρότεροι από σήμερα. Λόγω της αλλαγής από την αγορά αγαθών στη χρήση υπηρεσιών, η ανάγκη να έχουμε χρήματα θα εξαφανιστεί, επειδή οι άνθρωποι θα ξοδεύουν όλο και λιγότερο για αγαθά. Ο χρόνος εργασίας θα συρρικνωθεί και ο ελεύθερος χρόνος θα αυξηθεί.

Για το μέλλον, η Auken οραματίζεται μια πόλη όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν αντικαταστήσει τα συμβατικά οχήματα καύσης. Οι περισσότεροι από τους δρόμους και τους χώρους στάθμευσης θα έχουν γίνει καταπράσινα πάρκα και ζώνες πεζοπορίας.. Μέχρι το 2030, η γεωργία θα προσφέρει κυρίως φυτικές εναλλακτικές λύσεις στην αγορά τροφίμων αντί για κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα. Η χρήση γης για την παραγωγή ζωοτροφών θα μειωθεί σημαντικά και η φύση θα εξαπλώνεται ξανά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δημιουργία κοινωνικής συγκατάθεσης

Πώς μπορούν οι άνθρωποι να δεχτούν ένα τέτοιο σύστημα; Το δόλωμα για να προσελκύσει τις μάζες είναι οι εγγυήσεις μίας περιεκτικής υγειονομικής περίθαλψης και ενός εγγυημένου βασικού εισοδήματος. Οι υποστηρικτές του Great Reset (Μεγάλης Επανεκκίνησης – δείτε εδώ)  υπόσχονται έναν κόσμο χωρίς ασθένειες. Λόγω των βιοτεχνολογικά παραγόμενων οργάνων και των εξατομικευμένων ιατρικών θεραπειών που βασίζονται στη γενετική, λέγεται ότι είναι δυνατό να αυξηθεί δραστικά το προσδόκιμο ζωής και ακόμη και η αθανασία. Η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει το θάνατο και θα εξαλείψει τις ασθένειες και τη θνησιμότητα. Ο αγώνας ξεκινά μεταξύ των βιοτεχνολογικών εταιρειών για να βρουν το κλειδί για την αιώνια ζωή.

Μαζί με την υπόσχεση της μετατροπής οποιουδήποτε απλού ατόμου σε «Σούπερμαν που θα μοιάζει με Θεός», η υπόσχεση «καθολικού βασικού εισοδήματος» είναι ιδιαίτερα ελκυστική, ιδιαίτερα σε εκείνους που δεν θα βρίσκουν πλέον δουλειά στη νέα ψηφιακή οικονομία. Η απόκτηση βασικού εισοδήματος «χωρίς να χρειάζεται να περάσει κανείς από τον διάδρομο» και η ντροπή της αίτησης κοινωνικής πρόνοιας χρησιμοποιείται ως δόλωμα για να λάβουν την υποστήριξη των φτωχών.

Για να καταστήσει το μοντέλο οικονομικά βιώσιμο, η εγγύηση ενός βασικού εισοδήματος θα απαιτούσε την εξισορρόπηση των μισθολογικών διαφορών. Οι τεχνικές διαδικασίες μεταφοράς χρημάτων, από το κράτος, θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της κοινωνίας χωρίς μετρητά.

Με την ψηφιοποίηση όλων των χρηματικών συναλλαγών, κάθε μεμονωμένη αγορά θα καταχωρηθεί. Κατά συνέπεια, οι κυβερνητικές αρχές θα έχουν απεριόριστη πρόσβαση στην επίβλεψη λεπτομερώς του πώς τα μεμονωμένα άτομα ξοδεύουν τα χρήματά τους. Ένα καθολικό βασικό εισόδημα σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά θα παρέχει τις προϋποθέσεις για την επιβολή ενός συστήματος κοινωνικής πίστωσης και θα παρέχει τον μηχανισμό για την κύρωση της ανεπιθύμητης συμπεριφοράς και τον εντοπισμό των περιττών και ανεπιθύμητων.

Ποιοι θα είναι οι κυβερνήτες;

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σιωπά στο ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει σε αυτόν τον νέο κόσμο.

Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε ότι οι νέοι κάτοχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι καλοπροαίρετοι. Ωστόσο, ακόμη και αν οι κορυφαίοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων της νέας παγκόσμιας κυβέρνησης δεν ήταν κακοί, αλλά απλώς τεχνοκράτες, για ποιο λόγο μια διοικητική τεχνοκρατία θα έπρεπε να συνεχίσει με τους ανεπιθύμητους; Τι νόημα έχει για μια τεχνοκρατική ελίτ να μετατρέψει τον κοινό άνθρωπο σε υπεράνθρωπο; Γιατί να μοιραστεί τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης με τις μάζες και να μην διατηρήσει τον πλούτο για τους επιλεγμένους λίγους;

Χωρίς να παρασυρόμαστε από τις ουτοπικές υποσχέσεις, μια νηφάλια αξιολόγηση των σχεδίων πρέπει να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε αυτόν τον νέο κόσμο, δεν θα υπήρχε θέση για το μέσο άτομο και ότι αυτό θα απομακρυνόταν μαζί με τους «ανέργους» ως «αδύναμο μυαλό» και   «άρρωστο ».

Πίσω από το κήρυγμα του προοδευτικού ευαγγελίου της κοινωνικής δικαιοσύνης από τους υποστηρικτές του Great Reset και την καθιέρωση μιας νέας παγκόσμιας τάξης κρύβεται το απαίσιο έργο της ευγονικής, το οποίο ως τεχνική ονομάζεται τώρα «γενετική μηχανική» και ως ένα κίνημα που ονομάζεται «τρανσθρωπισμός»/ «υπερανθρωπισμός», ένας όρος που επινοήθηκε από τον Julian Huxley, τον πρώτο διευθυντή της UNESCO.

Οι υποστηρικτές του έργου σιωπούν για το ποιοι θα είναι οι ηγέτες σε αυτόν τον νέο κόσμο. Η δυστοπική και κολεκτιβιστική φύση αυτών των προβολών και σχεδίων είναι το αποτέλεσμα της απόρριψης του ελεύθερου καπιταλισμού. Η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω μιας δικτατορίας είναι κάτι το αντιφατικό. Όχι λιγότερη, αλλά περισσότερη οικονομική ευημερία είναι η απάντηση στα τρέχοντα προβλήματα. Επομένως, χρειαζόμαστε περισσότερες ελεύθερες αγορές και λιγότερο κρατικό σχεδιασμό. Ο κόσμος γίνεται πιο πράσινος και η πτώση του ρυθμού αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ήδη σε εξέλιξη. Αυτές οι τάσεις είναι η φυσική συνέπεια της δημιουργίας πλούτου μέσω των ελεύθερων αγορών.

Συμπέρασμα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τα σχετικά ιδρύματά του, σε συνδυασμό με λίγες κυβερνήσεις και μερικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας θέλουν να οδηγήσουν τον κόσμο σε μια νέα εποχή χωρίς ιδιοκτησία ή ιδιωτικότητα. Αξίες όπως η ατομικότητα, η ελευθερία και η επιδίωξη της ευτυχίας διακυβεύονται και πρέπει να απορριφθούν υπέρ του συλλογισμού και της επιβολής ενός «κοινού αγαθού» που ορίζεται από την αυτοανακηρυγμένη ελίτ των τεχνοκρατών. Αυτό που πλασάρεται  στο κοινό ως υπόσχεση για ισότητα και οικολογική βιωσιμότητα είναι στην πραγματικότητα μια βάναυση επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Ο συγγραφέας του κειμένου, Δρ. Antony P. Mueller, είναι Γερμανός καθηγητής οικονομικών που διδάσκει σήμερα στη Βραζιλία.

ΠΗΓΗ: mises.org, Μετάφραση Orthopraxia.gr

Previous Article

Έκρηξη στη χρήση κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα της Αττικής

Next Article

Θεία Κοινωνία καὶ θάνατος