“Προδοσία του Χριστού” η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος

Share:

Με την “προδοσία του Χριστού” παρομοίασε την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει την Ουκρανική Εκκλησία ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε κ. Λουκάς, της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

“Οι Έλληνες Ιεράρχες αγνόησαν παντελώς την καταπίεση και τους ξυλοδαρμούς των ιερών μας, και των πιστών μας, από οπαδούς της νέας Εκκλησίας” – τoνίζει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Λουκάς, ανέφερε ότι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, σαν άλλοι Πιλάτοι ένιψαν τα χέρια τους, παρόλο αυτά μόλυναν την καρδιά τους.

“Οι Εκκλησίες μας κατασχέθηκαν, οι πιστοί μας ξυλοκοπήθηκαν και το αίμα τους πότισε την γη μας. Μιλάτε για τον Θεό μέσα από τα άνετα γραφεία σας, αλλά με την απόφασή σας, αυτοί θα μας σκοτώσουν για τον Χριστό” – αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λουκάς.

Επίσης ο Ουκρανός Ιεράρχης τονίζει ότι “ο Θεός έχει μόνο δύο λέξεις ΝΑΙ και ΟΧΙ, σε αντίθεση με εσάς που πήρατε μια απόφαση γεμάτη εξορθολογισμένους, αποκρυφιστικούς και ύπουλους ορισμούς, που σκόπιμα πήγατε ενάντια στην αλήθεια.”

“Κατά την άποψή μου η απόφαση της Ελλαδικής Εκκλησίας, εισάγει νέους κανόνες της πίστεως στην παγκόσμια ορθοδοξία” – υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Λουκάς.

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε τονίζει ότι “αυτή η νέα θεολογία αποδεικνύει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι συνοδική και αποστολική, αλλά μια θρησκευτική οργάνωση που διοικείται από ένα κέντρο, τον «Πάπα» της Κωνσταντινούπολης, Πατριάρχη Βαρθολομαίο.”

Romfea.gr

Previous Article

Νέα επιστολή της ΠΕΘ προς την Υπουργό Παιδείας για τα Θρησκευτικά μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Next Article

Ἡ προφητεία τοῦ π. Θεοκλήτου