Στο Μπρόντι οι αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο του ναού της UOC

Share:

 

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ναός στο Μπρόντι έκλεισε και οι ακολουθίες σταμάτησαν εκεί.

Στις 24 Απριλίου 2023, οι δημοτικές αρχές του Μπρόντι της Περιφέρειας Λβιβ ανακοίνωσαν το κλείσιμο του Ι.Ν. Αγίου Βλαδίμηρου της UOC, μοναδικού στην πόλη. Ο ναός χτίστηκε σε ιδιωτική ιδιοκτησία το 2008. Παρόλα αυτά οι αρχές θεώρησαν σωστό να τον κλείσουν και να σταματήσουν ακολουθίες εκεί. Το βίντεο της ομιλίας των αρχών αναρτάται στο κανάλι του τηλεοπτικού σταθμού «Μπρόντι» στο YouTube.

«Ήρθε λοιπόν μια υπέροχη μέρα για την ευρύτερη περιοχή Μπρόντι, για την πόλη Μπρόντι. Σήμερα εφαρμόσαμε τις αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου, του δημοτικού συμβουλίου, σφραγίσαμε τον ναό για να εξορθολογίσουμε πλήρως τα έγγραφα σχετικά με τη μεταφορά αυτού του ναού στο πλαίσιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (σ.σ. OCU του Επιφάνιου)», –δήλωσε ο Orest Kavetsky, επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου του Zolochiv.

Ο δήμαρχος του Μπρόντι Anatoly Beley διαβεβαίωσε ότι ο ηγούμενος του ναού συμφώνησε με την απόφαση των αρχών να κλείσει ο ναός και μάλιστα υπέγραψε ότι έχει διαβάσει την εν λόγω απόφαση. «Σήμερα η Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας σταμάτησε το έργο της. Οι ακολουθίες δεν θα τελούνται πλέον», είπε ο Beley.

«Δόξα στην Ουκρανία – δόξα στους ήρωες», ολοκλήρωσαν την ομιλία τους δύο αξιωματούχοι.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι στο Λβιβ οι αρχές κατεδάφισαν την εκκλησία Αγίου Βλαδίμηρου της UOC.

 

Previous Article

Τό οὐκρανικό Ὑπ. Πολιτισμοῦ περιορίζει τό ὡράριο ἐπίσκεψης τῆς κάτω Λαύρας Κιέβου

Next Article

Συνεχίζονται οἱ δεήσεις στήν Λαύρα τοῦ Κιέβου