Τό κράτος δέν εἶναι ἁρμόδιο νά καθορίζει τίς ἐκκλησιαστικές σχέσεις

Share:

 

Σε συνέντευξή της στο κανάλι Viche You-Tube , η πρώην επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για την Εθνοπολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης Olena Bohdan σημείωσε ότι ένα κοσμικό κράτος δεν μπορεί να υπαγορεύει στις θρησκευτικές οντότητες,ποιο πρέπει να είναι το καθεστώς τους και ποιες πρέπει να είναι οι κανονικές τους σχέσεις.

Κατά τη γνώμη της:

«Τι είναι σημαντικό να κάνει το κράτος; Είναι σημαντικό για το κράτος να διασφαλίσει ότι οι οικονομικοί, οργανωτικοί, επικοινωνιακοί δεσμοί των κοσμικών και θρησκευτικών οργανώσεων στην Ουκρανία με το επιτιθέμενο κράτος δεν είναι τέτοιοι που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια βλάβη στην κοινωνία μας, το κράτος μας», διευκρίνισε η Olena Bohdan.

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν το κράτος μπορεί να απαιτήσει την εξάλειψη των ατελειών στα έγγραφα της UOC, η πρώην αξιωματούχος απάντησε ότι, πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να απαντηθεί στο ερώτημα με ποια ισχύουσα νομοθεσία της Ουκρανίας δεν συμμορφώνονται αυτά τα έγγραφα. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, προσέθεσε.

«Αν το κράτος αρχίσει να υπαγορεύει κανονικές σχέσεις, αυτός είναι ένας δρόμος προς το πουθενά», συνόψισε.

Όπως ανέφερε η UOJ, τον Ιανουάριο του 2023, η πρώην επικεφαλής της Κρατικής Εθνοπολιτικής, Olena Bohdan, προειδοποίησε ότι το εκκλησιαστικό ζήτημα στην Ουκρανία θα μπορούσε να μετατραπεί σε τραγωδία .
Previous Article

Στο Μπάχμουτ, ένας ιερέας της UOC, διακινδυνεύοντας τη ζωή του, έσωσε εκατοντάδες ανθρώπους

Next Article

Η Εκκλησία είναι η συνείδηση ​​του λαού, γι αυτό θέλουν να την καταστρέψουν!