25η ἐπέτειος τῆς ἀνακομιδῆς τῶν ἱερῶν λειψάνων τῆς Ἁγίας Ματρώνας τῆς ρωσίδας

Share:

 

Η Αγία Ματρώνα η ρωσίδα, η αόμματος, γνωστή ως «8ος πυλώνας της Ρωσίας», είναι μια από τις πιο αγαπημένες αγίες στον Ορθόδοξο κόσμο. Η εορτή της ανακοιδής των λειψάνων της εορτάστηκε με προσευχή στην Ιερά Μονή Προστασίας της Μόσχας.Μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Ματρώνας το 1998. Φωτογραφία: pokrov-monastir.ru

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από το μεγάλο γεγονός, όταν τα λείψανά της μεταφέρθηκαν από τον αρχικό χώρο ανάπαυσης στο νεκροταφείο Danilov στο μοναστήρι το 1998. Η σχετική εορτή καθιερώθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας το 2013.

Της εορτής χοροστάτησε φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασιράς Θεόγνωστος, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Μοναστηρίων και Μοναχισμού. Τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως της μονής .


Transferring the relics of St. Matrona in 1998. Photo: pokrov-monastir.ru

Ἀνακομιδή τῶν ἱερῶν λειψάνων τῆς Ἁγίας Ματρώνας 1998. Φωτογραφία: pokrov-monastir.ru

 

Στο τέλος της Λειτουργίας ο Σεβ. Θεόγνωστος προσκύνησε και έκανε δέηση ενώπιον των λειψάνων της Αγίας Ματρώνας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας παρατέθηκε τράπεζα για όλους τους προσκυνητές, με γεύμα, τσάι και μοναστηριακά αρτοσκευάσματα.
orthochristian.com
Previous Article

Δήλωση τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας σχετικά μέ τά πρόσφατα ἐπώδυνα ἐκκλησιαστικά προβλήματα

Next Article

Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου λόγος δεύτερος