Κληρικός της UOC: Ακυρώνοντας τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου η ουκρανική Βουλή διέπραξε ένα έγκλημα

Share:

 

Σύμφωνα με έναν κληρικό της UOC, δεν υπήρχε καμία θρησκευτική ή εθνική σύγκρουση στη Υπερκαρπαθία επί σχεδόν 30 χρόνια. Ωστόσο, κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2024, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λατρείας, ο αρχιερέας Dmytriy Sydor, πρωτοπρεσβύτερος του καθεδρικού ναού Uzhhorod της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC), δήλωσε ότι η Ουκρανική Βουλή διέπραξε έγκλημα ακυρώνοντας τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου .

Στην αρχή της ομιλίας του ο ιερέας υπενθύμισε στο εκκλησίασμα την επερχόμενη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα, που θα εορταστεί στις 25 Δεκεμβρίου με το νέο ημερολόγιο (12 Δεκεμβρίου κατά το παλαιό ημερολόγιο).

Τόνισε ότι η Υπερκαρπαθία ήταν απαλλαγμένη από θρησκευτικές ή εθνικές συγκρούσεις για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ωστόσο, είπε, υπάρχουν και αυτοί που επιχειρούν να δημιουργήσουν διχασμό.

«Εφευρίσκουν κατηγορίες, μας σέρνουν στα δικαστήρια, αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα», είπε, προσθέτοντας ότι η Υπερκαρπαθία παραμένει μια περιοχή ειρήνης όπου οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σέβονται τους πιστούς άλλων θρησκειών.

«Όσα σχέδια κι αν επινοηθούν κάπου, σε κάποια κέντρα, για να προκληθεί ένας θρησκευτικός πόλεμος εδώ – δεν θα πετύχει. δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε ο ιερέας.

Σημείωσε επίσης ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Υπερκαρπαθία σέβονται τις εορτές των γειτόνων τους και των μελών άλλων ομολογιών.

Ο πατέρας Δημήτριος επέστισε ιδιαίτερη προσοχή στην απόφαση της Ουκρανικής Βουλής να ακυρώσει τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου. Χαρακτήρισε αυτή την απόφαση ως έγκλημα.

«Η Ουκρανική Βουλή μπορεί να αποφασίσει για πέντε Χριστούγεννα, πέντε Κυριακές – έχουν αυτό το δικαίωμα. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να αφαιρέσουν την υπάρχουσα αργία στις 7 Ιανουαρίου, η οποία ισχύει εδώ και 30 χρόνια. Κάνοντας αυτό, διέπραξαν έγκλημα. Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η ουκρανική Βουλή διέπραξε έγκλημα», δήλωσε.

Ο πατέρας Δημήτριος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τοπικές αρχές στη Υπερκαρπαθία θα αποφασίσουν να διατηρήσουν την επίσημη αργία στις 7 Ιανουαρίου, ώστε οι Ορθόδοξοι πιστοί να μπορούν να γιορτάσουν ελεύθερα τα Χριστούγεννα.

Κλείνοντας, ο ιερέας ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να φέρουν ειρήνη και χαρά στα σπίτια τους την περίοδο των εορτών.

Νωρίτερα, η UOJ ανέφερε ότι ο κληρικός της UOC Dmytriy Sydor πιστεύει ότι οι βουλευτές που ψήφισαν για την απαγόρευση της UOC έχουν αφορίσει τον εαυτό τους από το Βασίλειο των Ουρανών

spzh.eu

Previous Article

Στην Ελληνορθόδοξη Σελευκόβουλο τζιχαντιστές έκαψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και επιτέθηκαν σε κατοίκους!

Next Article

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2024 – «Θεὸς ἐφανερώθη ἐν σαρκί»