Κροκοδείλια δάκρυα από τους πολιτικούς

Share:

Θα κάνουν δακρύβρεχτες δηλώσεις , θα βγάλουν και κανένα ψήφισμα και αυτό ήταν όλο. Μια σοβαρή απόφαση ή κάποια σοβαρή κύρωση εναντίον της Τουρκίας θα πάρει η Ελληνική Βουλή; Η όλα γίνονται για το τίποτε;

«Η μεγάλη του θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας.», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι τονίζοντας ότι πρόκειται όχι μόνο για διεθνές ζήτημα αλλά και για ελληνοτουρκικό.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή του Ερντογάν μας πονάει, μας οργίζει, μας δημιουργεί ψυχική και συναισθηματική φόρτιση και ασφαλώς είναι διεθνές θέμα, αλλά είναι και ελληνοτουρκικό θέμα.» επεσήμανε ο υπουργός.

Όπως εξήγησε είναι ελληνοτουρκικό θέμα «όχι μόνο για την Αγία Σοφία αυτή καθαυτή μόνον, αλλά για το τι αυτό δηλώνει για τις προθέσεις του Ερντογάν για το μέλλον».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι πρέπει «να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες αλλά να είμαστε και δυνατοί και αποφασισμένοι».

«Έτσι μας δοκίμαζε και στον Έβρο και έφαγε το χαστούκι του.», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός ενώ ανέφερε ότι η απόφαση αυτή δείχνει ότι ο Ερντογάν δεν υπολογίζει τη Δύση. «Ακολουθεί οριστικά τον δρόμο προς την Ανατολή.»

«Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Αν ο Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα είναι δυνατή.», επεσήμανε ο ίδιος.

Τέλος, για το θέμα της κάλυψης των αγιογραφιών είπε: «Είναι αίσχος η απόφαση αυτή. Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δε μπορεί να είναι οι ίδιες με πριν».

Για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έκανε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο δήμαρχος Αθηνών κ. Κώστας Μπακογιάννης όπου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Είμαστε όλοι προσωρινοί στο πέρασμα της ιστορίας» ενώ στη συνέχει σημείωσε «οι όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι, εν τέλει, πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας».

Μάλιστα ο δήμαρχος Αθηνών ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εισηγηθεί την έκδοση ψηφίσματος ώστε να στείλει ο δήμος το δικό του μήνυμα.

οrthodoxianewsagency.gr

Previous Article

Η Αγια-Σοφιά ανήκει στους Τούρκους λόγω της δικής μας αποστασίας

Next Article

Ουκρανοί σχισματικοί και Ουνίτες εγκαινίασαν μαζί στρατιωτική βάση