Πρόεδρος Συρίας: Καμία συνάντηση με τον Ερντογάν με τους όρους του, οι Έλληνες πολιτικοί γιατί δεν παραδειγματίζονται;

Share:

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, ανακοίνωσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Δαμασκό μετά από χρόνια εντάσεων, αλλά με τους δικούς του όρους, αναφέρει το Sky News Arabia.

«Η συνάντηση δεν μπορεί να γίνει με τους όρους του Ερντογάν», είπε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στο αραβικό δίκτυο.

Ο Άσαντ είπε τον Μάρτιο, μια μέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος προσπαθεί να επιδιορθώσει τους δεσμούς μεταξύ Ερντογάν και Άσαντ που διακόπηκαν μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011, ότι θα συναντηθεί με τον Ερντογάν μόνο εάν η Τουρκία αποσύρει τα στρατεύματά της από τη βόρεια Συρία.

«Κάθε συνάντηση σχετίζεται με το να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η Τουρκία είναι έτοιμη να αποσύρει πλήρως και χωρίς καμία αβεβαιότητα τα στρατεύματά της από το συριακό έδαφος», δήλωσε ο Άσαντ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Μόνο έτσι μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνάντησή μου με τον Ερντογάν», είπε ο Άσαντ.

Ωστόσο, σε δήλωση τον περασμένο μήνα, ο Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, λέγοντας ότι τα στρατεύματα πολεμούν την τρομοκρατία στην περιοχή.

echedoros.blog

Previous Article

Η νέα συνθήκη του Π.Ο.Υ: 10 βασικά θέματα που όλοι οφείλουν να γνωρίζουν

Next Article

Μία ἑρμηνεία, Κύριοι τῆς ἐπιτροπῆς