Ανοιχτή επιστολή πολιτών προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Share:

Ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών αποστέλλει ανοικτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και Πάσης Ιουστινιανής, Χρυσόστομο Β΄, εκφράζοντας την απαρέσκειά τους στην εξαγγελία του για ανάγκη εμβολιασμού όλων των ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Μακαριώτατε,

Με αισθήματα βαριάς θλίψης και αγωνίας ανείπωτης, άλλα και με κατάπληξη μεγάλη και απορία, πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την εξαγγελία σας ότι όλοι οι ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής πρέπει να «εμβολιασθούν», διαφορετικά «θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις ενορίες τους και να βρουν άλλες Μητροπόλεις για να ενταχθούν». Ακούσαμε και το εξής απίστευτο από τα αρχιερατικά χείλη σας, το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι προφανώς και το είπατε εν τη ροή του λόγου, χωρίς να κυριολεκτείτε. «Δεν μπορεί ένας “ανεμβολίαστος” ιερέας να λειτουργεί και να πάει να κοινωνεί τους άλλους και να τους μεταδίδει τον ιό»!!!

Μακαριώτατε,

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι εδώ και δύο χρόνια που κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα ο κορωνοϊός κοινωνούμε του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας από τα χέρια των ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, είτε αυτοί είναι «εμβολιασμένοι» είτε όχι και σε καμία περίπτωση δεν διανοηθήκαμε ότι εξ αυτής της ιεράς και υπερφυούς πράξεως θα ήταν ποτέ δυνατό να κολλήσουμε τον κορωνοϊό.

Αλλά και αν υποθέσουμε ότι ζητάτε, εξαγγέλλοντας μάλιστα, την ποινή της απόλυσης, από τους ιερείς μας να «εμβολιασθούν» προκειμένου να μη μεταδώσουν τον ιό σε πιστούς στο πλαίσιο των κοινωνικών τους, έκτος του ναού, συναναστροφών, θα θέλαμε με όλο τον σεβασμό να σας γνωρίσουμε ότι μια τέτοια εξαγγελία τη θεωρούμε κατάφωρα άδικη άλλα και επιστημονικά παντελώς αστήρικτη.

Είναι άδικη τόσο για τούς ιερείς μας όσο και για μας το ποίμνιό σας που θα στερηθούμε, αν, μη γένοιτο, πραγματοποιήσετε τις εξαγγελίες σας, τους πνευματικούς μας πατέρες και θα μείνουμε πνευματικά εγκαταλελειμμένοι και ορφανοί.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι τα κίνητρα σας είναι αγαθά (ή προστασία της Δημόσιας υγείας), όμως εφόσον είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι «εμβολιασμένοι» (εξίσου με τους μη «εμβολιασμένους») και μεταδίδουν και λαμβάνουν τον «ιό», ό υποχρεωτικός «εμβολιασμός» είναι σαφώς άδικος, έρχεται δε και σε αντίθεση με τις αποφάσεις της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Αρχής της Εκκλησίας μας, της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είστε Πρόεδρος και η οποία προ ολίγων ακόμη μηνών με απόφασή της διακήρυξε και πάλι, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο σεβασμός στην ελευθερία του προσώπου είναι απαραβίαστος.

Μακαριώτατε,

Κλίνομε νοερώς ενώπιων σας το γόνυ και ασπαζόμενοι τη δεξιά σας παρακαλούμε και ικετεύουμε: «Μη εάσης ημάς ορφανούς»!

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Κοινοποίηση:

Προς Αρχιερείς, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

philenews.com

Previous Article

Βαπτίσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας

Next Article

Τὸ Οὐκρανικὸν πρόβλημα μεταφέρεται καὶ εἰς τὴν Ἑλλάδα;