Τριήμερο πένθος στη Λήμνο

Share:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου, μετά την είδηση της εις Κύριον εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 για την απόδοση τιμών στο Μακαριστό Μητροπολίτη και αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να κηρυχθεί ο Δήμος Λήμνου σε τριήμερο πένθος.

2. Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την αποδημία του Ποιμενάρχη μας , ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με εκκλησιαστική και πνευματική προσφορά επί 31 συναπτά έτη.

3. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό κτίριο και σε όλα τα Δημοτικά καταστήματα από την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 έως και τη Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019.

4. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους συνεργάτες του κοιμηθέντος.

5. Να εκπροσωπηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο μετά του Δημάρχου στην Εξόδιο Ακολουθία του και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

6. Να παιανίσει η Δημοτική Φιλαρμονική κατά τη διάρκεια της Εξοδίου πομπής.

7. Την ημέρα της Εξοδίου Ακολουθίας, που θα τελεστεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 να παραμείνουν κλειστές οι Υπηρεσίες του Δήμου.

8. Να αποσταλεί η παρούσα απόφαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και να δημοσιευθεί στον Τύπο.

Previous Article

Άκρα σιωπή για την αντιχριστιανική βία εναντίον της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Next Article

Προς αγιοκατάταξη ο γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος