Αδελφοί Ι. Μ. Ζωγράφου του Αγίου Όρους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Μακ. Ονούφριο

Share:

Μοναχοί της Ιεράς Μονής Ζωγράφου ελπίζουν ότι η UOC θα βγει καθαρισμένη από το χωνευτήριο των διωγμών.

Οι κάτοικοι της Μονής Ζωγράφου απευθύνθηκαν με λόγια συμπαράστασης στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο. Η επιστολή των μοναχών της βουλγαρικής μονής του Αγίου Όρους δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της επισκοπής Λόβτσαν της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η αδελφότητά μας θυμάται πώς ερχόσασταν σε εμάς σε προσκύνημα στο Άγιο Όρος και μαζί προσευχηθήκαμε στον κοινό μας Δημιουργό και μεταλαμβάναμε των Ιερών Μυστηρίων του Χριστού», αναφέρεται στην επιστολή.

Οι μοναχοί της Ι.Μ. Ζωγράφου τονίζουν ότι με την ίδια χαρά χαιρέτησαν άλλους επισκόπους, ιερείς και πιστούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Όπως παλιά μοιραζόμασταν τη χαρά της συναναστροφής και της αδελφικής αγάπης, έτσι και τώρα συμπονούμε τις μεγάλες θλίψεις που έπληξαν την Εκκλησία του Χριστού στην Ουκρανία. Οι διώξεις επισκόπων, μοναχών και πιστών επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την τραγωδία των αδελφοκτόνων γεγονότων που εκτυλίσσονται στη χώρα σας», σημειώνουν οι κάτοικοι της μονής.

Εκφράζοντας ειλικρινή συμπαράσταση σε όλους τους Ουκρανούς πιστούς, οι μοναχοί του Αγίου Όρους διαβεβαίωσαν ότι προσεύχονται για την άνωθεν ειρήνη και τον θρίαμβο της δικαιοσύνης και της αλήθειας στην Ουκρανία.

«Με την πρόνοια του Θεού, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία θα βγει καθαρισμένη από το χωνευτήριο των διωγμών», πρόσθεσαν οι μοναχοί.

spzh.news

Previous Article

Ἡ νατοϊκὴ «Ἐκκλησία» κατὰ τῆς κανονικῆς… εἰς Ἄθω

Next Article

Ἡ Ἱ. Μ. Βατοπαιδίου καὶ ἡ Νέα Δημοκρατία