Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Φίλη

Share:

Φοβήθηκαν οι εθνοπατέρες να παραπέμψουν τον κ. Φίλη στη δικαιοσύνη για να τον κρίνει. Από αυτό και μόνο φαίνεται η ενοχή του κ. Φίλη που δεν είχε την παρρησία να ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, ώστε να υπερασπιστεί τα λεγόμενα του αλλά κρύβεται πίσω από αυτήν.

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια το αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, το οποίο αφορούσε σε μήνυση της οικογένειας του Κ. Κατσίφα για τις δηλώσεις του βουλευτή με αφορμή τα επεισόδια στην Αλβανία κατά τη δολοφονία του. Η ψηφοφορία για το αίτημα είχε ως αποτέλεσμα 124 ψηφους κατά της άρσης, έναντι 9 υπέρ και 10 “παρών”.

Ο κ. Φίλης, ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή είναι “κλασική περίπτωση” υποθέσεων που υπάγονται στο Σύνταγμα και στην προστασία που προσφέρει στους βουλευτές για την διατύπωση γνώμης. Ο Ν. Φίλης, επισήμανε ότι την περίοδο των “γνωστών, τραγικών γεγονότων στην Αλβανία και της εκτέλεσης του Κ. Κατσίφα” είχε τοποθετηθεί για το γεγονός αυτό “με σεβασμό στον άδικα χαμένο ομογενή”, καθώς και στον πόνο της οικογένειάς του, αλλά και με “πλήρη και σαφή οριοθέτηση με τις πρακτικές του κατ’ επαγγέλματος βορειοηπειρωτικού αλυτρωτισμού”.

Οι μάσκες έπεσαν και οι ψηφοθήρες επαγγελματίες πατριώτες βγήκαν στην φόρα.
Himara.gr

Previous Article

Ἀνεπίτρεπτα ἀνοίγματα τῶν σχισματικῶν τῆς Οὐκρανίας πρὸς τοὺς Οὐνίτας!

Next Article

Ο Πρωθυπουργός δεν είναι μόνο άθεος αλλά και άπατρις

Διαβάστε ακόμα