Γιελένσκι: Οι τοπικές αρχές δεν δικαιούνται να απαγορεύσουν την UOC

Share:

Ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνοπολιτικής δήλωσε ότι τα τοπικά δημοτικά συμβούλια δεν έχουν την εξουσία να απαγορεύουν τις δραστηριότητες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις περιφέρειες.

Ο Βίκτωρ Γιελένσκι, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνοπολιτικής και Ελευθερίας της Συνείδησης, δήλωσε στη DW ότι οι ενέργειες των τοπικών αρχών να απαγορεύσουν την UOC στις περιοχές είναι παράνομες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανική Βουλή εξετάζει ήδη ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει νομικά τις δραστηριότητες της Εκκλησίας.

«Οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να απαγορεύσουν τις εκκλησίες. Τα κίνητρα και οι φιλοδοξίες είναι ξεκάθαρα, αλλά είναι παράνομο. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο που αναφέρεται παραπάνω, το οποίο εξετάζεται αυτή τη στιγμή στο Βερχόβνα Ράντα, στοχεύει ακριβώς στο να καταστήσει αδύνατο για το Πατριαρχείο Μόσχας να χειραγωγήσει το θρησκευτικό περιβάλλον, το οποίο, με τη σειρά του, ελέγχεται πλήρως από το Κρεμλίνο», είπε ο Γιελένσκι.

Όπως αναφέρθηκε από την ΕΟΔ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου στο ερχόβνα Ράντα δήλωσε ότι στο εγγύς μέλλον θα εγκριθεί νόμος απαγόρευσης της UOC.

spzh.news

Previous Article

Αρχιεπίσκοπος Σιλβέστρος: Η UOC τελεί υπό ενημερωτικό αποκλεισμό

Next Article

Πρύτανης Θεολ. Ακαδημίας Κιέβου: Δεν αποκλείειεται οι ουκρανικές αρχές να μεταφέρουν τη Λαύρα στο Φανάρι