Δικάζεται ο ταπεινός ποιμενάρχης Κυθήρων Σεραφείμ.

Share:

Αδελφές , αδελφοί,

την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, την επόμενη ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο επίσκοπος Κυθήρων Ᾱντικυθήρων Σεραφείμ, δικάζεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Δικάζεται γιατί δεν «ανέστησε» τον Κύριο προ καιρού Του.

Μετά την προσβολή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας από φερέφωνα του συστήματος και την προσπάθεια δικαστικού διασυρμού του π Αντωνίου Στυλιανάκη, ακολουθεί η προσπάθεια ψυχικής εξόντωσης ενός ομολογητού επισκόπου. Ενός ταπεινού κληρικού.

Του πατρός και ποιμενάρχου Σεραφείμ. Δικάζεται με τον αριθμό 18.

Ο αριθμός 18 έχει νόημα στην πίστη μας. Είναι δυσώνυμος.

Ο δυσώνυμος αριθμός του θηρίου (χ’ξ’ς’ -666) προκύπτει και από το γινόμενο 37×18.

«Γράφει στο Βιβλίο της Αποκαλύψεως ότι ο αριθμός 666 είναι ο αριθμός του θηρίου και αριθμός του ανθρώπου (Αποκ. 13,18 ). Πως πρέπει να κατανοηθεί αυτό το πράγμα και γιατί το θηρίο της Αποκαλύψεως διάλεξε αυτό τον αριθμό και όχι άλλο;Ο αριθμός δέκα οκτώ (18 ) δείχνει την κλίση προς τα κατώτερα, το κακό, με όλη τη δύναμη της ενέργειας του νου, ενώ ο αριθμός τριάντα επτά (37) δείχνει την εμπάθεια, την επιτέλεση του κακού από συνήθεια, όλο το χρόνο της επίγειας ζωής. Έτσι ο αριθμός του θηρίου 666 δείχνει την επιτέλεση του κακού από συνήθεια, όλο το χρόνο της επίγειας ζωής. Έτσι ο αριθμός του θηρίου 666 δείχνει την επιτέλεση του κακού ασταμάτητα, όλο τον καιρό και με όλη την ενεργητική δύναμη, δηλαδή μία προσωποποίηση του κακού, όμως αυτή η προσωποποίηση του κακού ξέρουμε ότι είναι ο διάβολος, στον οποίο το κακό έγινε δευτέρα φύση, και απολιθώθηκε στο κακό εις τους αιώνας των αιώνων. Γιʼ αυτό το θηρίο της αποκαλύψεως έχει τον αριθμό 666, αφού το θηρίο είναι η ενσάρκωση του διαβόλου.» *

Στην Μυστικιστική Αριθμολογία, ο αριθμός αυτός, θεωρείται πως έχει δύσκολο συμβολισμό. Είναι η συμβολική του υλισμού που προσπαθεί να καταστρέψει την πνευματική πλευρά της φύσης.

Επίσης στον 18ο στίχο του κεφαλαίου 13 της Αποκαλύψεως αναφέρεται ο αριθμός του θηρίου.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι δυνάμεις του σκότους καταδιώκουν τους ανθρώπους του Θεού.

Προσευχή και κομποσκοίνι αδελφοί, η Παναγιά να συνδράμει τον καλό μας δεσπότη και να καταισχυνθούν οι διώκτες.


Παν. Ιερομονάχου Πετρωνίου Προδρομίτη (Άγιον Όρος)

Α.Δ.

tasthyras.wordpress.com

Previous Article

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Next Article

Ἱστορία ἢ δογματική;