Ενορίες της σχισματικής Ουκρανικής Εκκλησίας άρχισαν τη μεταφορά στο Νέο Ιουλιανό ημερολόγιο

Share:

Στις 13 Νοεμβρίου 2022, η ενορία του Ιερού Ναού της Αγίας Ζώνης της OCU στο χωριό Μαμάεβτσι (Περιφέρεια Τσερνιβτσί) στη συνέλευσή της αποφάσισε ομόφωνα να μεταβεί στο Νέο Ιουλιανό ημερολόγιο και να γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, «όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος». Η Χριστίνα Μαρτσούκ, Αναπληρώτρια Επικεφαλής του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης Τσερνιβτσί, έκανε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook. Η μετάβαση ανακοινώθηκε από τον «ιερέα» της OCU Ιβάν Τσοκαλιούκ, θείο του Επιφάνιου, σε ενοριακή συνέλευση.

Στον ναό OCU προς τιμήν της Γέννησης της Θεοτόκου του χωριού Κριβορόβνια (Περιφέρεια Ιβάνο-Φρανκίβσκ) αποφάσισαν επίσης να αλλάξουν σε καινούριο εκκλησιαστικό ημερολόγιο, μίλησε σχετικώς ο “ιερέας” της OCU Ιβάν Ρυμπαρούκ στο kl.informator.ua.

Στο Τσερκάσι ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφόρησης της επισκοπής Τσερκασί της OCU, ιερέας Αντρέι Σπουντ, είπε ότι φέτος στο Τσερκάσι τρεις ενορίες θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, ήτοι ο Ιερός Ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ο Ιερός Ναός Αγ. Ανατολίου δίπλα στο περιφερειακό νοσοκομείο και ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος βρίσκεται στον χώρο του ογκολογικού νοσοκομείου. Αυτό αναφέρθηκε στο provce.ck.ua.

«Δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από το “βάρος των παραδόσεων”, αλλά αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στο δρόμο προς την Ευρώπη, μακριά από τη Μόσχα και τον “ρωσικό κόσμο”», σχολίασε η Χριστίνα Μαρτσούκ.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι, σύμφωνα με τον «ιεράρχη» της OCU, το Ιουλιανό ημερολόγιο είναι συνέπεια 300 ετών υποταγής στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

spzh.news

Previous Article

Εκκλησία της Κύπρου: Η επόμενη ημέρα

Next Article

Σχετικά μέ τή μεταπτυχιακή ἐργασία τοῦ Ἀρχιμανδρίτoυ π. Γρηγορίου Φραγκάκη γιά «τό ἐν Οὐκρανίᾳ ἐκκλησιαστικό ζήτημα»