Τά μισά ἀπό τά κατεστραμμένα “θρησκευτικά” κτίρια ἀνήκουν στήν κανονική Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας

Share:

 

Ο μεγαλύτερος αριθμός κατεστραμμένων θρησκευτικών κτιρίων βρίσκεται στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 26 Ιανουαρίου 2023, τουλάχιστον 307 θρησκευτικά κτίρια σε τουλάχιστον 15 περιοχές της Ουκρανίας καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν ζημιές διαφορετικού βαθμού. Σχεδόν το 48% (142 αντικείμενα) από τα 297 κατεστραμμένα χριστιανικά κτίρια ανήκουν στο UOC , ανέφερε η Κρατική Υπηρεσία της Ουκρανίας για την Εθνοπολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης (SEFC) .

Ο μεγαλύτερος αριθμός κατεστραμμένων θρησκευτικών κτιρίων βρίσκεται στις περιοχές του Ντόνετσκ (75) και του Λουχάνσκ (59). Μετά από αυτές έρχονται οι περιφέρειες Κιέβου (43) και Χάρκοβο (38).

Τα 5 από τα 307 κτίρια που υπέστησαν ζημιές λόγω του πολέμου είναι μουσουλμανικά, τα 5 είναι εβραϊκά και τα υπόλοιπα 297 είναι χριστιανικά.

30 ανήκουν στις προτεσταντικές κοινότητες, 21 στην OCU, 5 στην Καθολική Εκκλησία (RCC), 4 στην UGCC, 95 δομές ανήκουν σε κοινότητες Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η UOJ, η Κρατική Υπηρεσία της Ουκρανίας για την Εθνοπολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης ανέφερε ότι 205 θρησκευτικά κτίρια σε 14 περιοχές της Ουκρανίας υπέστησαν ζημιές από τον πόλεμο.
spzh.news
Previous Article

Τὰ περὶ «ἔθους» εἰς πρωτόγνωρον ζήτημα τοῦ Αὐτοκεφάλου

Next Article

Ἀπάντηση τῶν ἀδελφῶν τῆς Λαύρας τοῦ Κιέβου στόν σχισματικό Ἐπιφάνιο