Ἐπίσκεψη τοῦ Πατριάρχη Ἀντιοχείας στίς δοκιμαζόμενες περιοχές Ἀντιοχείας, Ἀλεξανδρέττας καί Μερσίνης

Share:

 

Τελετή της Αναστάσεως και Θεία Λειτουργία του Πάσχα στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, χοροστατούντος του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’.
Μερσίνη, Απρίλιος 2023
  Την ακολουθία της Αναστάσεως και τη λαμπρή Πασχαλινή Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αρσένιος Dahdal, ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Al-Humaira, χοροστατούντος της Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννη Ι’, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Κωνσταντίνου Kayyal, του Αρχιμανδρίτη π. Γεωργίου Yaaqoub, του Αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου Khalil και των εφημερίων ιερέων των ενοριών της Μυρσίνης και της Αντιοχείας π. Σπυρίδωνος Timur, π. Δημητρίου Dugum, π. Ιωάννη Dallolar, π. Παύλου Ordologlu, των προϊσταμένων των συλλόγων των ενοριών της Αντιοχείας, της συνοδείας του Μακαριωτάτου, και τους ενορίτες της Μερσίνης και της Αντιοχείας.
قد تكون صورة ‏تحتوي على النص '‏‎www.antiochpatriarchate.org‎‏'‏
Ο Μακαριώτατος, αφού ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά, εκφώνησε λόγο στον οποίο είπε το εξής:
“Αγαπητοί μου, τι να πει κανείς σε τέτοιες συγκινητικές στιγμές; Παρά την καταστροφή, τους πόνους, και τους σεισμούς που μας έπληξαν όλους, βεβαιώνουμε ότι είμαστε τέκνα της Ανάστασης και ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη. Τελέσαμε αυτή την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία με μεγάλη συγκίνηση και είδαμε στα πρόσωπά σας μια αληθινή Ανάσταση και μια νέα γέννηση χάρη στη σταθερότητα, την πίστη και την αγάπη προς την εκκλησία σας.”
Και προσέθεσε: «Εμείς, οι επίσκοποι, και οι αδελφοί που μας συνοδεύουν, είμαστε μαζί σας εκπροσωπώντας κάθε ενορία της Αντιοχείας, και με τις ικεσίες και τις ευχές των Μητροπολιτών, πατέρων και μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αντιοχείας, λέμε μαζί σας το Χριστός Ανέστη. Επιτρέψτε μου να κάνω ιδιαίτερη μνεία στα τέκνα της Εκκλησίας της Αντιοχείας στην πατρίδα και το εξωτερικό που ένιωσαν τον πόνο σας και στάθηκαν στο πλευρό σας. Ευχαριστούμε επίσης την ενορία της Μερσίνης με τον ιερέα και τον πρόεδρο του συλλόγου της και όλο το ποίμνιό της που υποδέχτηκαν τα αδέρφια τους από την Αντιόχεια και εκείνους που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό. Ευχαριστούμε επίσης το Τουρκικό Κράτος, τον κυβερνήτη της Μερσίνης και τον κυβερνήτη της Αντιόχειας για τις προσπάθειές τους προκειμένου να πετύχει η πατριαρχική επίσκεψή μας, καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό Tele Lumiere-Nursat και τους υπεύθυνούς του και όλα τα μέσα ενημέρωσης που μετέδωσαν τις ακολουθίες”.
Από τη Μερσίνη, ο Μακαριώτατος ευχόμενος έστειλε μήνυμα ειρήνης και γαλήνης σε όλο τον κόσμο, ενώ απευθύνθηκε και σε όλο το ποίμνιο του Αντιοχιανού Θρόνου Αντιοχείας, ευχόμενος ευλογημένο Πάσχα.

Previous Article

Δικηγόρος της Λαύρας Κιέβου: Οι ενέργειες της κρατικής Επιτροπής είναι παράνομες

Next Article

Μελέτη: Ρητορική μίσους χρησιμοποιείται στο 82% των δημοσιεύσεων για την UOC