Αιτία Πατριαρχικής διώξεως ο Γέρων Εφραίμ της Αριζόνας;

Share:
Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα

Το εκκλησιαστικόν πρακτορείον ειδήσεων ekklisiaonline.gr της 17ης Οκτωβρίου 2017 μετέδωσε την ακόλουθον είδησιν:

«Μαρτυρία της κ. Άννας Γρίβα και του Ορθοδόξου Αρχιμανδρίτη από την Ναζαρέτ Πατέρα Ανδρέα: Στην πρωινή πτήση της… από Λάρνακα στην Χάιφα, Δευτέρα 09/10/2017 λιποθύμησε ο κύπριος πιλότος (κυβερνήτης)… 10 λεπτά πριν την προσγείωση στην Χάιφα έπαθαν πρόβλημα οι μηχανές, ο πιλότος λιποθύμησε και ένιωσε δύο ζεστά χέρια να του παίρνουν το τιμόνι και να προσγειώνουν το αεροσκάφος πίσω στην Λάρνακα… Τελειώνει αισίως η πτήση και ο πιλότος φιλά ευλαβικά το χέρι του Αρχιμανδρίτη και προφανώς ταραγμένος του ζητά με επιμονή να του πει «Που είναι ο γέροντας που καθόταν δίπλα του (δίπλα στον Αρχιμανδρίτη)»· του απαντά ο Αρχιμανδρίτης πως: Δεν υπήρχε κανένας γέροντας δίπλα του! Ο πιλότος τα έχασε και του λέει: Ένας κοντός πολύ αδύνατος με άσπρα γένια γεροντάκος, αυτός μου κρατούσε τα χέρια, αυτός μας έσωσε. Τότε του δείχνει ο Αρχιμανδρίτης την φωτογραφία του γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεΐτη και νυν Αριζονίτη και τότε μένει έκθαμβος ο πιλότος…».

Τρεις ημέρες μετά, την 20ην Οκτωβρίου, το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων εξέδωσε την ακόλουθον ανακοίνωσιν:

«Φέρεται εις γνώσιν των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών ότι ο Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Αλέμε, καταγόμενος εκ Ναζαρέτ, έχει λάβει απολυτήριον από το Ελληνορθόδοξον Πατριαρχείον Ιεροσολύμων και δεν ανήκει πλέον εις αυτό».

Τι συνέβη; Ποία ήτο η αιτία; Έδωσαν απολυτήριον άνευ προηγουμένης αποδοχής του ιερέως εις άλλην Μητρόπολιν; Οφείλει το Πατριαρχείον να τηρεί τους Ιερούς Κανόνας και όχι αυθαιρέτως να αποφασίζη.

 

Previous Article

Ένα φάντασμα πλανάται επάνω από την Ελλάδα: Η αναβίωσις της ανεξελέγκτου πολιτειοκρατίας

Next Article

«ΟΧΙ!» ΕΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕΝ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ