Βλασφημία η χρήση των ΛΟΑΤΚΙ συμβόλων μαζί με χριστιανικά σύμβολα

Share:

Στην Πολωνία άρχισε η δίκη εναντίον ακτιβιστών, οι οποίοι απεικόνισαν τη μορφή της Παρθένου Μαρίας με φωτοστέφανο στα χρώματα του ουράνιου τόξου (όπως είναι γνωστό, οι εκπρόσωποι των σεξουαλικών μειονοτήτων έχουν επιλέξει το ουράνιο τόξο ως σύμβολό τους). Για την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικά της Πολωνίας, οι υπόδικοι απειλούνται με διετή φυλάκιση.

Σχολιάζοντας την κατάσταση αυτή στο πλαίσιο της εκπομπής «Εκκλησία και κόσμος» ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας σημείωσε πως του φαίνεται πολύ προσβλητικό και θλιβερό το γεγονός ότι «το ουράνιο τόξο, αυτό το υπέροχο φυσικό φαινόμενο, το οποίο στην Παλαιά Διαθήκη εκλαμβανόταν ως σύμβολο της μεταξύ ανθρώπου και Θεού διαθήκης, υιοθετήθηκε από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ και αντιμετωπίζεται πλέον ως σύμβολο των ομοφυλόφιλων σχέσεων». «Φρονώ ότι πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος», ανέφερε ο ιεράρχης.

Επίσης, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη και βλάσφημη» τη χρήση των συμβόλων των ΛΟΑΤΚΙ μαζί με τα χριστιανικά σύμβολα.

«Εάν στη μορφή της Παναγίας (πολύ περισσότερο, εάν λόγος γίνεται για την εικόνα Τσενστοχόφσκαγια, η οποία τιμάται από όλους τους Πολωνούς, επίσης και από την υπόλοιπη Ορθοδοξία και ειδικότερα από τη Ρωσική Εκκλησία) προσκολλιούνται σύμβολα εκείνου του τρόπου ζωής, ο οποίος δεν γίνεται αποδεκτός και αποδοκιμάζεται από την Εκκλησία, τούτο βεβαίως αντιμετωπίζεται ως βλασφημία και ύβρις», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας και πρόσθεσε: «Δεν εκπλήσσει καθόλου ότι στην Πολωνία, η οποία είναι εκ παραδόσεως μια ρωμαιοκαθολική χώρα, όλα αυτά αντιμετωπίσθηκαν ακριβώς έτσι και η υπόθεση κατέληξε σε δίκη».

mospat.ru

Previous Article

θά σᾶς ἀναγκάσουν νά γίνετε κλόουν

Next Article

Νά ἀντισταθῶμεν