Κάλεσμα προσευχής για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Share:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΥΓΕΙΑ: Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης καλεί κλήρο και λαό να προσευχηθούν για την ενίσχυση της υγείας του κ.κ. Ειρηναίου

Κάλεσμα για «καρδιακής προσευχής και δεήσεως» για την ενίσχυση της υγείας του Σεβασμιωτάτου και την παρέλευση της δοκιμασίας του παραγγέλλει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με συνοδικό εγκύκλιο σημείωμα προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή λαό της Μεγαλονήσου. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, ο Σεβασμιότατος έχει υποβληθεί σε τραχειοστομία και γαστροστομία. Στο πλαίσιο αυτό, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος έστειλε μήνυμα στον ευσεβή λαό, με σκοπό να ενισχυθεί πνευματικά ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια του βίου του ήταν ευσεβής και φρόντιζε το ποίμνιό του.

Συγκεκριμένα, το συνοδικό εγκύκλιο σημείωμα αναφέρει: «Ως είναι ήδη γνωστόν, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, νοσηλεύεται εις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αρχικώς εις τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έπειτα εις τη Νευρολογική Κλινική, και δέχεται τη φροντίδα της επιστήμης και των εκλεκτών ιατρών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας του.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση, το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για τις άοκνες προσπάθειες και την προσφορά τους, τόσο προς τον Σεβασμιότατο Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης, αλλά και προς όλους τους ασθενείς, με στόχο τη διαφύλαξη του πολύτιμου αγαθού της ζωής και της υγείας.
Ταυτόχρονα, στρέφομε τη σκέψη, τον νου και την καρδιά μας στον Τρισάγιο Θεό, καθώς Εκείνος έχει τον πρώτο και τον έσχατο λόγο για όλους τους ανθρώπους και παρακαλούμε καρδιακά, όλοι μαζί, ως το Σώμα της Εκκλησίας, σε συναγερμό προσευχής και αναφοράς στον Θεό, υπέρ της υγείας του Πολυσεβάστου Γέροντος.

Με το συνοδικό τούτο εγκύκλιο σημείωμα, κατόπιν ομόφωνης γνώμης πάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας Κρήτης, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης απευθύνεται προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή λαό της Μεγαλονήσου, και παραγγέλλει κάλεσμα καρδιακής προσευχής και δεήσεως, για την ενίσχυση της υγείας του Σεβασμιωτάτου και την παρέλευση της δοκιμασίας του.

Καλούμαστε όλοι μαζί, αυτές τις ημέρες, κλήρος και λαός, να ενώσουμε τις προσευχές και τις δεήσεις μας υπέρ της υγείας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, μέσα εις τη Θεία Λειτουργία, με την τέλεση Ιερών Παρακλήσεων και εις τις κατ’ ιδίαν προσευχές μας. Τούτο αποτελεί επιτακτικό χρέος ευγνωμοσύνης και ελάχιστο αντίδωρο στον Πολιό και Πολυσέβαστο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ο οποίος σε όλη την πορεία της ζωής του πορεύεται και προσφέρεται “εν νηστείαις και αγρυπνίαις”, προσευχόμενος νύκτα και ημέρα “υπέρ παντός του λαού”.

Το συγκεκριμένο κείμενο αποτέλεσε πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, η οποία υιοθετήθηκε από τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, στην οποία πρόεδρος είναι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος. Αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης και συμπαράστασης των μητροπολιτών και άλλων κατώτερων κληρικών στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου».

Σταθερή η υγεία του Σεβασμιωτάτου

Σταθερή είναι η κατάσταση του Σεβασμιωτάτου, όπως ανέφερε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης. Υπάρχουν προβλήματα, όπως η τραχειοστομία, αλλά ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος είναι χαρούμενος και αισιόδοξος.

«Η κατάσταση της υγείας του Σεβασμιωτάτου είναι σταθερή. Σήμερα το πρωί έγινε η φυσιοθεραπεία που γίνεται στο δωμάτιό του. Με τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή εκάθισε στην καρέκλα και ήταν συνεργάσιμος. Η εξέλιξη της υγείας του είναι σταθερή. Υπάρχουν προβλήματα, όπως είναι η τραχειοστομία, που δυσκολεύει τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να μιλήσει και τον δυσκολεύει. Παρά ταύτα, ο Σεβασμιώτατος παραμένει εύχαρις και αισιόδοξος. Είναι απόλυτα συνεργάσιμος με όσα οι γιατροί και οι νοσηλευτές του υποδεικνύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού έστειλε μήνυμα προς τον ευσεβή λαό της Κρήτης να μην πραγματοποιήσει επισκέψεις στο δωμάτιο της Νευρολογικής Κλινικής όπου νοσηλεύεται ο Σεβασμιότατος, καθώς ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων είναι υπαρκτός.

«Θα ήθελα γι’ άλλη μια φορά να πω πως ο Σεβασμιώτατος δεν μπορεί να δεχθεί επισκέψεις. Αυτό συμβαίνει κατόπιν αυστηρής υπόδειξης των ιατρών, ώστε να μη μεταφέρει κάποιος άθελά του κάποιο μικρόβιο στον οργανισμό του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος είναι ευάλωτος. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν για την υγεία του Σεβασμιωτάτου, αλλά παρακαλούμε να σεβαστούν την απαγόρευση των επισκέψεων. Μικρά είναι τα βήματα της προόδου, αλλά είναι σταθερά. Δεν υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης και είναι μια αισιόδοξη είδηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού

neakriti.gr

Previous Article

«Ἡ στάση τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου καθορίζει ἐξελίξεις»

Next Article

Ποινές σε Ιεράρχες της Αμερικής χωρίς καμία απολογία!