Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ στην Ι.Μ. Ντιβέγιεβο

Share:

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2022 η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στο Ντιβέγιεβο.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νίζνι Νοβγκορόντ και Αρζάμας κ. Γεώργιος.

Με τον Μητροπολίτη Γεώργιο συλλειτούργησε πλειάδα Μητροπολιτών και Επισκόπων, καθώς και κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Ντιβέγιεβο ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη και τους Αρχιερείς, ενώ χάρισε στον καθένα το λεγόμενο πρόσφορο του Αγίου.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νίζνι Νοβγκορόντ, ευχαρίστησε την Καθηγούμενη Σεργία και συνεχάρη όλους για την ημέρα μνήμης του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.

“Ο άγιος Σεραφείμ είναι ένας μεγάλος Άγιος της ρωσικής γης, αλλά και της παγκόσμιας ορθοδοξίας” – ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατο μίλησε για τον σύγχρονο τρόπο ζωής των ανθρώπων, λέγοντας ότι “οι αρετές ενός αγίου σήμερα ακούγονται ως ένα σημάδι αδυναμίας”.

“Ο Άγιος Σεραφείμ απέκτησε όλες τις αρετές στο έπακρο και σε όλη του τη ζωή δίδασκε στους ανθρώπους ότι η μεγαλύτερη ευτυχία είναι το να είσαι πράος και ταπεινός. Τότε η ειρήνη και χαρά βασιλεύουν στην ψυχή στην του ανθρώπου” – πρόσθεσε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Φωτογραφίες: Глеба Пушменкова

agios serafeim divegievo 1

agios serafeim divegievo 1

agios serafeim divegievo 1

agios serafeim divegievo 1

http://romfea.gr

Previous Article

Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος: «Η κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη και επικρατέστερη όπως και πριν»

Next Article

Σοκ από University of Oxford: Η 3η δόση της Pfizer αυξάνει ραγδαία τις μυοκαρδίτιδες στους νέους κάτω των 40 ετών