Νέα δήλωση Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας κατά δυτικών και υπέρ του Πατριάρχη Μόσχας

Share:

Σε προσωπική του δήλωση, που έγινε στις 15 Ιουλίου του 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) κ. Θεοδόσιος επέστησε για ακόμα μία φορά την προσοχή του κόσμου στην εχθρική θέση των δυτικών χωρών προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Σύμφωνα με το mospat.ru, ο Αρχιεπίσκοπος είπε συγκεκριμένα:

«Εμείς στην Ιερά Πόλη της Ιερουσαλήμ εκφράζουμε τη λύπη μας και καταδικάζουμε τις ενέργειες των πολιτικών δυνάμεων της Δύσης κατά της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Προκαθήμενου της, Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Πρόσφατα, ο Καναδάς συμπεριέλαβε το όνομα του Πατριάρχη Μόσχας στη λίστα των προσώπων κατά των οποίων ανακοινώθηκαν κυρώσεις. Αυτή η ανομία υποστηρίζεται και από άλλες δυτικές χώρες. Αντιλαμβανόμαστε τέτοιες ενέργειες ως μέρος ενός μεγάλου σχεδίου που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση του ρόλου και της εξουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, της πνευματικής της αποστολής στον σύγχρονο κόσμο και στην καταστροφή των ηθικών αξιών που κηρύττει.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι προκλήσεις κατά του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας είναι προβοκάτσια εναντίον ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Καλούμε τις δυτικές πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν τέτοιες εχθρικές επιθέσεις κατά του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου. Δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα καμίας πλευράς της πολιτικής σύγκρουσης, αλλά είναι υποστηρικτής του ειρηνικού διαλόγου.

Εμείς στην Εκκλησία της Ιερουσαλήμ έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία είναι παρούσα στους Αγίους Τόπους, καθώς οι εκκλησίες της βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ και σε άλλα μέρη. Αυτό μαρτυρεί την ιδιαίτερη στάση των Ρώσων Ορθοδόξων πιστών στους Αγίους Τόπους […].

Εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή μας στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Προκαθήμενό της, επιβεβαιώνουμε την κατηγορηματικά αρνητική μας θέση σχετικά με όλες τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες που κατευθύνονται από τη Δύση ενάντια σε αυτήν. Αυτή η δυτική δύναμη, που υμνεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζει τους γάμους ομοφυλόφιλων και άλλα πράγματα που δεν μπορούν να εγκριθούν και να γίνουν αποδεκτά από το ανθρώπινο μυαλό, επιτίθεται σήμερα στον Πατριάρχη Κύριλλο, ο οποίος είναι ο πνευματικός ποιμένας των πιστών τέκνων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόσο στη Ρωσία όσο και εκτός αυτής.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους επίσημους εκκλησιαστικούς ποιμένες, με αίτημα να υποστηρίξουν τη θέση μας για την καταδίκη όλων των ενεργειών που στρέφονται κατά του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών. Αναπέμπουμε δεήσεις για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και όλων των άλλων πολέμων στον κόσμο μας, για τη βασιλεία της ειρήνης και της δικαιοσύνης στους Αγίους Τόπους και ιδιαίτερα στην Ιερά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ώστε ο Παλαιστινιακός λαός μας να ευημερήσει στην ελευθερία που του αξίζει.

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι οι προκλήσεις των δυτικών δυνάμεων κατά του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας δεν θα μπορέσουν να τον κλονίσουν -ιδίως τη θέση που έχει ανάμεσα στο ποίμνιό του αλλά και σε όλα τα παιδιά που φροντίζει από την Ανατολή έως τη Δύση».

ope.gr

Previous Article

Στην Ι. Μ. Ορεινής στην Ιερουσαλήμ τίμησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας του Καζάν

Next Article

Ὁ νέος πρέσβυς τοῦ Ἰσραήλ εἰς Ἑλλάδα ἐπισκέπτεται τό Πατριαρχεῖον